Reportaj. Frumoasă și iute! 3
Sport Ultima Ora

Reportaj. Frumoasă și iute!

Adi Teslovan, unul dintre cei mai apreciați piloți de raliuri din România, are o fiică de 14 ani, Alexandra, care îi împărtășește pasiunea pentru cursele de mașini. În doi ani de când e pilot, fata a strâns o mulțime de medalii și de trofee.

Are 14 ani, e frumoasă, învață foarte bine și e pasionată de mașinile de curse! De doi ani, Alexandra Teslovan, fiica cea mare a lui Adi Teslovan, unul dintre cei mai buni piloți de raliuri de la noi, este pilot în cursele de time attack pe circuit și super slalom, câștigă medalii și trofee și concurează împotriva a 19 băieți.

„E greu să te integrezi. La început m-au privit ca pe o fata frumoasă care a venit la curse datorită tatălui ei” – Alexandra Teslovan, pilot de mașini, campioană națională la super slalom.

„După ce au venit rezultatele, au integrat-o instantaneu” – Adi Teslovan, pilot de raliuri, dublu campion național la clasa 5.

Adi spune că nu și-a forțat fiica să îi urmeze pasiunea pentru mașini, dar cumva totul a venit firesc. Alexandra a fost luată pe circuit de când avea câțiva ani.

„Totul a pornit de la tata, mă lua cu el la fiecare cursă. Și m-a învățat să pornesc mașina și să o încălzesc, iarna era foarte ok că înainte de școală mă lasa să pornesc mașina și să o las să se încălzească” – Alexandra Teslovan, pilot de mașini, campioană națională la super slalom.

A mai practicat tenisul, călăria și baschetul

Înainte să se apuce de curse, Alexandra a mai cochetat cu câteva sporturi.

„Am făcut 4 ani tenis, 2 ani la călărie, am făcut baschet. M-am lăsat de tenis, pentru că lenea e cucoană mare”- Alexandra Teslovan,  pilot de mașini, campioană națională la super slalom. 

 Avea toate atuurile fizice să performeze, dar nu și-a dorit neapărat” – Adi Teslovanpilot de raliuri, dublu campion național la clasa 5. 

Copila e bună nu doar la curse, ci și la școală. E elevă în clasa a 8-a, iar la ea în cameră, formulele de algebră și aritmetică stau pe perete, lângă medaliile și cupele câștigate.

„Pentru mine clasa a 8-a e normală trebuie să înveți cum trebuie să înveți și în celelalte clase doar că trebuie să te pregătești pentru un examen” – Alexandra Teslovan, pilot de mașini, campioană națională la super slalom.

Adi e pe circuit de peste 20 de ani

Adi Teslovan își amintește și acum de prima lui cursă de raliuri care a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani.

„Se întâmpla la Piatra Neamț…nu știu dacă am făcut 10 km cu o mașină vai de capul ei, am abandonat” – Adi Teslovan, pilot de raliuri, dublu campion național la clasa 5.

În atâția ani de experiență, pilotul a avut parte și de evenimente neplăcute.

„Îmi aduc aminte că la Bacău, trei ani nu am reușit să terminăm raliul, am luat și foc, ne-am și răsturnat, am sărit și în șanț în aceeași probă. Mama se uita la televizor la cursă, nu a fost confortabil” – Adi Teslovanpilot de raliuri, dublu campion național la clasa 5.

Reportaj. Frumoasă și iute! 4

Au casa plină de medalii și de trofee

Adi a reușit să strângă un număr impresionant de trofee și de medalii, pe care le ține la loc de cinste.

„Când mă uit la ele, mă ambiționez și mai tare!” – Alexandra Teslovan, pilot de mașini, campioană națională la super slalom. 

În total, Adi are peste 50 de prezențe la etapele din Campionatul Național de Raliuri. În 2016 și 2018 a reușit să cucerească titlul de campion național la Clasa 5, în timp ce în 2017 a devenit vicecampion la aceeași clasă. Mai are în palmares alte trei titluri de vicecampion la Clasa Două Roți Motrice, în 2016, 2017 și 2018.

La rândul ei, Alexandra este campioană națională la super slalom, în 2019, unde din 8 etape a câștigat 5, iar în 2020 a câștigat locul 2 la super slalom și locul 3 la time attack. În 2021, tânăra și-a propus să concureze la slalom paralel, pe macadam, în groapă, la Sibiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.