Renate Weber se răzbună! Lovitură pentru Florin Cîțu! Guvernul este blocat! 1
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Renate Weber se răzbună! Lovitură pentru Florin Cîțu! Guvernul este blocat!

Renate Weber a declarat  că îndată ce va reveni la șefia Avocatului Poporului, va atacă tot „ce va afecta drepturi și libertăți”. Totodată, această i-a transmis un mesaj premierului Florin Citu, în care subliniază că nu se poate guverna prin Ordonanțe de Urgență (OUG).

„Mă așteaptă foarte multe lucruri de avizat. Tot ce va afecta drepturi și libertăți voi atacă”, a declarat Renate Weber, după ce a fost întrebată despre ce va face când se va întoarce la șefia Avocatului Poporului, scrie Aleph News.ro.

„Deci tot ce va fi este lege că este ordonanță simplă de urgență, nu contează. A afectat drepturi și libertăți sau care a încălcat decizii ale Curții Constituționale, da, am anunțat de la începutul mandatului că asta este ceea ce trebuie să fac”, a mai adăugat Renate Weber, citată de Aleph News.

Întrebată apoi despre ordonanțele de urgență ale Guvernului, Renate Weber a subliniat că nu se poate guverna prin OUG și că proiectele de lege ar trebui să treacă prin Parlament. Mai departe, această a vorbit despre insistență parlamentarilor puterii de a o revoca din funcția de Avocat al Poporului, spunând că nu a supărat niciodată UDMR, că Ludovic Orban „a luat-o personal” și că USR „este supărat by default”.

„Am supărat eu vreodată, cu ceva, UDMR? Am făcut cele mai multe demersuri pentru minorități. (…) Domnul Orban a luat-o cumva personal.

Am avut o relație foarte bună cu Ludovic Orban de-a lungul timpului. I-am stat alături, Orban a trecut prin momente dificile. Nu înțeleg de ce unii oameni în preajma puterii se schimbă atât de mult. (…) USR este supărat by default.

El trebuie să fie supărat. USR a venit la putere cu mesajul: statul de drept. Cum au putut încalcă toate principiile statului de drept?”, a conchis Renate Weber.

Curtea Constituțională (CCR) a decis marți, 29 iunie, că revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională. Această urmează să își reia poziția după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

PSD a sesizat CCR după ce coaliția de guvernare a revocat-o din funcție pe Renate Weber.

Decizia CCR a fost în unanimitate, judecătorii precizând că motivele invocate de coaliția de guvernare nu au îndeplinit cerințele și rigorile legii, care ar fi fost prea vagi, arată Agerpres. Concret, argumentele prezentate de coaliția de guvernare pentru remiterea Renatei Weber nu s-au ridicat la rigoarea legii și a Constituției, care cere că aceste criterii să fie foarte bine definite.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.