Manole
Ultima Ora Social

Regina Elisabeta a vorbit cu meșterul Manole. Vezi cum a reusit

Teologul, scriitorul şi traducătorul Cristian Bădiliţă (exponent al mişcării monarhiste autohtone) dezvăluie, pe Facebook, misteriosul context în care Regina Elisabeta a scris drama ”Meșterul Manole”, uzitând pseudonimul literar ”Carmen Sylva”. Bădiliță pleacă de la însemnările lui Robert Scheffer (francez la origine și fost bibliotecar regal la Sankt Petersburg), care a îndeplinit, în perioada 1886-1891, funcția de secretar al Reginei Elisabeta.

Manole i-a dictat drama din iad!

”Scheffer (secretarul Reginei Elisabeta, Carmen Sylva, dupa pseudonimul literar) notează că drama „Meşterul Manole” i-ar fi fost dictată Reginei, prin medium, chiar de Manole în persoană, al cărui suflet se chinuie în iad pentru crima de a-şi fi zidit soţia. După ce piesa a fost reprezentată la Viena, Manole i-ar fi mărturisit Reginei că-şi simte conştiinţa mai despovărată. Interesante lucruri se petreceau la Peleș, acum o suta treizeci si ceva de ani!”, scrie Cristian Bădiliță.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii