Referendum pentru Brexit- preconizat din ce în ce mai mult. Când se va lua decizia
Ultima Ora Externe

Referendum pentru Brexit- preconizat din ce în ce mai mult. Când se va lua decizia

Organizarea unui nou referendum pe tema Brexit devine un scenariu probabil, dacă negocierile dintre prim-ministrul Theresa May și Partidul Laburist se încheie fără niciun rezultat, a declarat vineri Hilary Benn, oficial laburist, relatează Reuters.

„Dacă discuțiile nu au un rezultat, din punctul meu de vedere, rămâne o singură concluzie. Sunt două modalități de a ieși din criza Brexit: Parlamentul aprobă Acordul sau ne întoarcem la cetățeni”, a declarat Benn, liderul comitetului parlamentar pentru Brexit.

„Consider că acest lucru aduce mai aproape scenariul organizării unui referendum confirmator, deși nu există încă o majoritate în Parlament în acest sens”, a adăugat oficialul laburist, într-un interviu acordat BBC Radio.

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May și liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

În urma amânării termenului limită pentru Brexit, prim-ministrul Theresa May a lansat o serie de negocieri cu Partidul Laburist, menite să rezolve impasul în care se află Brexit. Negocierile se apropie de final, fără a avea însă un rezultat, după aproape șase săptămâni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.