Reducerea TVA aplicată și pentru utilizarea facilităților sportive
Ultima Ora Social

Reducerea TVA aplicată și pentru utilizarea facilităților sportive

Reducerea TVA aplicată și pentru utilizarea facilităților sportive

„De la 1 noiembrie, reducerea TVA în turism de la 9% la 5% se aplică și pentru utilizarea facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice”

 

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat vineri, 12 octombrie, că odată cu Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru reducerea TVA la 5% în domeniul turismului se va aplica aceeași cotă și pentru dreptul de utilizare a facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele scutite deja.

În urmă cu șase luni am solicitat Ministerului Finanțelor Publice, printr-o interpelare, introducerea activităților de închiriere a bazelor sportive în categoria celor care beneficiază de TVA redus. Am motivat atunci că, pentru creșterea nivelului activității sportive, pentru majorarea veniturilor complexurilor și liceelor sportive care au în dotare baze de sport și pentru încurajarea practicării sportului de masă, se impune introducerea unei cote reduse de TVA”, a susținut Răzvan Rotaru.

Uniunea Europeană în cadrul Comisiei Europene a prezentat la începutul anului un pachet de propuneri care le permite statelor din blocul comunitar să aplice mai uşor cote reduse ale Taxei pe Valoare Adăugată.

Cel mai mare impact îl va avea reducerea TVA în turism de la 9% la 5% pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering și serviciile care permit accesul în parcuri de distracții și în parcuri recreative.

Măsura are în vedere stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern și stimularea creșterii economice.

Tot de la 1 noiembrie 2018 se va elimina cota redevenței pentru apa geotermală și apa minerală naturală utilizată pentru consumul populației la buvetele publice. Prin această măsură se urmărește susținerea turismului balnear și diminuarea costurilor pentru producerea energiei termice în sistemele care folosesc apa geotermală.

Practic turismul va avea cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice. Va fi, evident, un impuls favorabil dezvoltării și consolidării domeniului. Milioane de români, dar și străinii vor plăti mai puțin pentru serviciile turistice, fapt care va atrage mai mulți turiști. Strategic, România, deci inclusiv județul Botoșani, își va putea fructifica mai bine potențialul turistic, frumusețile naturale și specificul tradițional”, a completat deputatul PSD.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii