Alertă. Facebook a închis 250 de conturi false
Recomandare de ultimă oră de la Facebook. ”Schimbați-vă parola și uitați-o!”
Ultima Ora Social

Recomandare de ultimă oră de la Facebook. ”Schimbați-vă parola și uitați-o!”

Facebook a confirmat un raport blockbuster al lui Brian Krebs care a stocat sute de milioane de parole într-un text.Într-un mesaj intitulat „Păstrarea parolelor securizate”, Pedro Canahuati, Vicepreședinte în Inginerie Securitate și Confidențialitate, a afirmat că „nu au fost expuse parole extern și nu am găsit nici o dovadă de abuz până acum”.

Krebs raportează: „sursa Facebook a declarat că ancheta indică până acum  între 200 milioane și 600 de milioane de utilizatori Facebook ar fi putut avea parolele contului lor stocate în text și căutate de mai mult de 20.000 de angajați Facebook”. Acesta a fost rezultatul înregistrării cererilor.Compania nu obligă utilizatorii Facebook sau Instagram să-și schimbe parolele. Dar ar trebui totuși să-ți schimbi și tu parola. Apoi faceți ceva și mai important.

Schimbați-va parolele și apoi uitați-le

Pentru a va schimba parola Facebook prin web sau o aplicație, mergeți la „Setări> Securitate și conectare> Schimbați parola”. În Instagram, accesați „Setări> Confidențialitate și securitate> Parolă”.Dar o idee chiar mai bună este să vă schimbați acum parolele și să le uitați. De fapt, dacă nu le uiți, e un semn teribil pentru securitatea ta.

„Dacă vă puteți aminti parolele, acestea sunt slabe”, spune Janne Kauhanen, expert în securitatea informatică și gazdă a podcast-ului Cyber Security Sauna.Da, ar trebui să aveți o parolă de 32 de caractere generată aleator pentru fiecare serviciu și aplicație. Și acest lucru este posibil numai dacă folosiți un manager de parole sau un loker pentru a vă ajuta.Managerii de parole simplifică viața și securizarea conturilor. Toată lumea o poate face.

Puteți utiliza gratuit F-Secure KEY pe un singur dispozitiv sau ca parte a F-Secure TOTAL.

Dacă doriți să vă amintiți ceva, amintiți-vă acest lucruProbabil folosiți autentificarea cu doi factori de câte ori puteți, așa cum ar trebui. Și cei de la Facebook recomandă lucrul acesta într-o postare de a lor.Cu toate acestea, nu toate autentificările cu 2 factori sunt la fel.”Trebuie să utilizați întotdeauna autentificarea cu două factori, dar am văzut cazuri în care aceasta a fost ocolită”, spune Janne. „Codurile de mesaje text introduse pe aceeași pagină de conectare cu acreditările dvs. pot fi capturate prin falsificarea site-ului.

Un mesaj de eroare fals vă va informa că serviciul este temporar indisponibil, în timp ce atacatorii continuă cu sesiunea dvs. reală. „Sneaky, nu?Cum puteți evita asta? Evitați utilizarea mesajelor text sau SMS ca un al doilea factor pentru autentificare. Puteți utiliza în schimb o aplicație, cum ar fi Authenticator Google. Acestea sunt mult mai dificil de compromis.

Amintiți-vă acest lucru –  uitați-vă parolele

Luarea în serios a parolelor nu implică aglomerarea creierului cu ajutorul unei serii de litere, numere și caractere speciale. RAM-ul dvs. va fi utilizat cu mai multă înțelepciune pentru a vă asigura dvs. și tuturor ca vă place să faceți ceea ce fac profesioniștii în domeniul securității cibernetice – să înveți să iubești un manager de parole.

Mai multe inforamtii despre F-Secure TOTAL, pot fi găsite pe f-secure.ro.LINK: https://f-secure.ro/acasa-birou/f-secure-total-security/

Despre F-Secure

F-Secure este o companie multi-premiată, specializată exclusiv în soluții de securitate înmediul online și offline. De peste 30 de ani, oferim cea mai bună protecție digitală pentru milioane de companii de pe mapamond. În contextul amenințărilor tot mai mari la adresasecurității, inovațiile tehnologice F-Secure sunt în continuă dezvoltare și atrag atât premii internaționale, cât și recunoaștere în interiorul industriei de profil.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii