Lia Savonea
Lia Savonea
Ultima Ora Justiție

Război în justiție. Lia Savonea se răzbună pe procuroarea lui Dragnea. Alexandra Lăncrănjan anchetată

 Cinci procurori,Cristian Popescu și Alexandru Zăvoianu, de la Caracal, precum și Alexandra Lăncrănjan, de la structura centrală a DNA, sunt cercetați disciplinar pentru informările publice emise după apariția cazului de la Caracal.

Anca Jurma

Potrivit Inspecției Judiciare, s-a dispus începerea cercetării disciplinare față de cinci procurori, între care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Alexandru Zăvoianu, procurorul care a așteptat ora 6.00 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, Cristian Popescu.

Între procurorii cercetați disciplinar sunt și Carmen Alexandra Lăncrănjan și Cosmin Adrian Iordache, din cadrul structurii centrale a DNA, și Antonia Diaconu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Cei cinci sunt cercetați de Inspecția Judiciară pentru abateri disciplinare.

„Inspectorii judiciari au reţinut că domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian și domnul prim procuror Zăvoianu Cătălin Alexandru, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au gestionat în exercitarea atribuțiilor de serviciu date dintr-un dosar penal în curs de efectuare a urmăririi penale, respectiv activități desfășurate nu numai de reprezentanții Ministerului Public ci și de alte autorități/instituții ale statului ce au fost furnizate și preluate în cadrul comunicatelor postate de AMASP și procurorii Antonia Diaconu și Alexandra Carmen Lăncrănjan”, arată, marți, Inspecția Judiciară.

Potrivit IJ, comunicările publice au cuprins informații inexacte și date confidențiale.

„Informaţii inexacte: așa zisul anunț al Poliției cu privire la lipsa de personal; găsirea unui corp carbonizat cu ocazia efectuării percheziției domiciliare din 26.07.2019 la domiciliul numitului D.Ghe.; tehnica deficitară a D.O.S. <aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii trei ani>. Informaţii confidenţiale: împrejurarea emiterii ordonanței provizorii de interceptare și localizare pentru două numere de telefon; solicitarea și emiterea unor mandate de percheziție pentru trei locații; vizionarea unor imagini ale unor camere de supraveghere private; punerea în executare și rezultatul celor trei percheziții; identificarea unui autoturism și proprietarul acestuia; efectuarea de verificări în zona de domiciliu al proprietarului autoturismului; solicitarea și obținerea altor mandate de percheziție domiciliară”, potrivit IJ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.