Radu Mazăre, trimis la muncă în închisoare. Va fi mecanic auto și tâmplar
Ultima Ora Social

Radu Mazăre, trimis la muncă în închisoare. Va fi mecanic auto și tâmplar

 Radu Mazăre, în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost vizitat, vineri dimineață, de către mama sa. Gabriela Victoria Mazăre a anunțat că de săptămâna viitoare, fostul primar al Constanței ar putea fi dus la muncă, în închisoare existând mai multe secții de reparații auto, tâmplărie.

„Suntem actori foarte buni, el vrea să nu mă facă să sufăr, și eu la fel. Ne zâmbim. Eu îl încurajez spunându-i că o să treacă, că poate s-or schimba lucrurile între timp, nu știm ce se întâmplă, el îmi urează sănătate, că am nevoie. Roxana vien spre sfârștiul lunii (din Magadascar -n.r.), asta cu rochia, cu inelele, e sarcina lui Mihai, fratele lui Radu. Nu ai ce să pregătești pentru nuntă. Meniu, nimic, zero. Chiar l-am întrebat și eu, că soțul meu, în 1975, când Radu avea vreo șapte ani, a pus niște vin în sticle și pe etichete a scris „se va deschide la nunta lui Radu”. Și acum l-am întrebat, poți să ceri aprobarea să deschidem o sticlă de aia? Nu se poate”, a declarat Gabriela Victoria Mazăre, mama lui Radu Mazăre, la ieșirea din penitenciar.

Femeia a spus că fostul primar ar vrea să-și sărrbătorească ziua de naștere, care e pe 5 iulie, alături de familie, dacă solicitarea îi va fi aprobată de penitenciar.

„Nu știu încă cine vor fi nașii. Își dorește pe cineva, dar nu pot să vă spun. O să vă spună el, dacă e cazul. Pe 5 iulie, e ziua lui de naștere și vrea să o serbăm, dacă se poate, pentru că de regulă nu se poate decât două persoane. El a făcut cerere pentru cinci, pentru frații lui, pentru mine, pentru fiul lui și Roxana, pentru ziua lui, care se sărbătorește doar în sensul că stăm la o masă, față în față, nu ne privim prim geam ca acum, dar nu știe încă. La capitolul ăsta, am avut mult de muncă cu el în ultimii ani, să-l lămuresc, să se însoare. Orice mamă își dorește copilul însurat. Dar lumea s-a schimbat, voi, tinerii, acuma nu mai puneți preț pe hârtia aceea. La nepoți? Doi am, un băiat, Răducu, și o fetiță a lui Alexandru. Apropo de însurătoare, am mai discutat lucrul ăsta de mai multe ori, cred că acuma o și iubește că sunt împreună de ani de zile, eu o fată foarte bună și nu am cuvinte să-i mulțumesc că e alături de el în situația asta grea în care este. E de apreciat pentru că vă puteți gândi că multe fete ar face, la perspectiva pe care o are Radu, de a sta nu știu câți ani în pușcărie. Ce știu e că o și iubește, dar și din respect pentru ea. A vrut să facă un gest care să-i compenseze într-un fel această dăruire a Roxanei”, a mai spus mama fostului edil.

Gabriela Victoria Mazăre a anunțat că Radu Mazăre și iubita lui vor fi și nași de cununie pentru un cuplu. „E un domn, nu știu ce este, jurist, l-a cunoscut în cameră, are o prietenă, nu ștu amănunte, și dacă tot a fost vorba de însurătoare, nu știu motivele, s-a gândit și domnul acesta să se însoare”, a completat femeia.

Ea a declarat că Radu Mazăre citește toată ziua, însă nu se prea uită la televizor deoarece colegii săi de celulă, de origine turcă, preferă serialele turcești.

„La televizor se uită mai puțin, el seriale nu urmărește. De obicei se uita la National Geographic, la History, dar cei cu care e acuma sunt niște turci, ei se uotă la seriale turcești, el citește. Mi-a spus că a fost primit foarte bine. Chiar și cei cu care e în cameră. Nici nu intră în contact cu foarte multă lume. Ca să iasă afară, e un perimetru care e destul de mic, pur și simplu se învârte în cerc acolo, că altfel ca să facă mișcare nu are cum, e betonat, el ar mai face exerciții, să meargă în cap, să nu știu ce, dar e betonat, nu are cum să facă asta. Se învârte în cerc acolo, două ore. În rest, se vede mia puțin. S-ar putea de săptămâna care vine, nu știe exact, să-l ducă la muncă și el își dorește. Ei au mai multe secții, ceva reparații auto sau la tâmplărie”, a mai spus ea.

O comisie a Penitenciarului Rahova a decis, după ce ce s-a încheiat perioada de carantină pentru Radu Mazăre, ca fostul primar al Constanței să rămână în această unitate de detenție, în regim închis, până în anul 2021, a precizat, pentru MEDIAFAX, fratele lui Mazăre, Mihai. Potrivit lui Mihai Mazăre, fostul edil se află în celulă cu trei persoane, doi cetățeni de origine turcă și un român.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.