Putin primește o lovitură din partea celui mai fidel aliat. Chinezii au făcut anunțul 1
Breaking News Exclusiv Externe Ultima Ora

Putin primește o lovitură din partea celui mai fidel aliat. Chinezii au făcut anunțul

Oficialii ruși devin „din ce în ce mai frustrați” din cauza refuzului Chinei de a oferi Rusiei mai mult sprijin în războiul din Ucraina.

Deși Beijingul continuă să susțină public Rusia și s-a referit în repetate rânduri la sancțiunile occidentale ca fiind ilegale, The Washington Post citează un oficial chinez care a descris discuțiile recente dintre cele două țări ca fiind „tensionate”, scrie g4media.ro.

Potrivit acestor informații, China încearcă să își mențină relațiile puternice cu Rusia, evitând în același timp să fie vizată de sancțiuni – obiective descrise de oficialii americani ca fiind „contradictorii” și „greu de îndeplinit”.

„Acest lucru a fost dificil”, a declarat un oficial american de rang înalt.

„Și este insuficient din punctul de vedere al Rusiei”, conform news sky.

Între timp, o sursă de la Beijing cu cunoștințe directe despre discuții a oferit un indiciu că administrația președintelui Xi Jinping nu era dispusă să ofere asistență nelimitată Moscovei în urma invaziei din Ucraina.

„China și-a exprimat clar poziția cu privire la situația din Ucraina și la sancțiunile ilegale împotriva Rusiei”, a declarat aceasta.

„Înțelegem situația dificilă [a Moscovei]. Dar nu putem ignora propria noastră situație în acest dialog. China va acționa întotdeauna în interesul poporului chinez”.

Aceste evoluții vin la câteva zile după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că SUA nu au văzut un „efort sistematic” din partea Chinei pentru a ajuta Rusia să se sustragă sancțiunilor – și nici un sprijin militar semnificativ din partea Chinei pentru Rusia.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.