”VESTELE GALBENE” ÎNFIINȚEAZĂ UN PARTID POLITIC
Ultima Ora Externe

PROTESTE în Franța. Vestele galbene au încercat pătrunderea în reședința Președintelui

PROTESTE în Franța. Vestele galbene au încercat pătrunderea în reședința Președintelui

Aproximativ 40 de membri ai mișcării „Vestele Galbene” au încercat să pătrundă joi în Fortul Brégançon, reședință de vară a președinților Franței, a declarat Francois Arizzi, primarul localității Bormes-les-Mimosas, confirmând informații publicate vineri de cotidianului francez Var-Matin.

„Jandarmeria a intervenit pentru a bloca (…) aproximativ de Veste Galbene care voiau să ajungă la Fortul Brégançon”, a declarat Arizzi, citat de site-ul de știri Atlantico.fr, conform Mediafax.

„Este o nebunie. Oamenii care vor mai multă democrație ar trebui să înceapă respectând proprietatea altora”, a adăugat oficialul, precizând că unii protestatari au pătruns pe proprietăți private în încercarea de a ajunge la reședința prezidențială, care aparentă era nelocuită în momentul producerii acestui incident.

Serviciul de presă al Administrației prezidențiale franceze a refuzat să dezvăluie unde se află președintele Emmanuel Macron în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Începând din noiembrie, sute de mii de persoane au participat la protestele săptămânale organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.