Protestatarul rănit de grenadele jandarmilor în 10 august și infectat mai apoi în spital a părăsit România
Ultima Ora Social

Protestatarul rănit de grenadele jandarmilor în 10 august și infectat mai apoi în spital a părăsit România

„Doru Oprea (42 de ani) e unul dintre miile de antreprenori care s-au străduit să reușească în România. A deschis o firmă, a adus turiști străini, și-a plătit la timp taxele și a făcut tot posibilul să re­ziste, de-a lungul anilor. Până pe 10 august 2018”, scrie „New money”.

„Protestul din vara trecută i-a schimbat viața pentru totdeauna. <Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște. La propriu.> O grenadă cu gaz lacrimogen, despre care jandarmii spun că nu e periculoasă, i-a intrat în picior. A urmat operația la Spitalul Universitar de Ur­gență, obligatoria infecție intraspitali­cească, recuperarea la părinți, lângă Timi­șoara, și, apoi, plecarea.

<Decizia am luat-o la Strasbourg, în octombrie, când Viorica Dăncilă era în ple­nul Parlamentului European. Am văzut-o explicând că tot ce s-a întâmplat pe 10 august a fost legal, cum s-a luat de celelalte țări europene, spunând că «și voi fa­ceți la fel, bateți protestatarii, îi gazați»… Acela a fost momentul în care m-am decis: gata, s-a terminat!>

Nu i-a luat prea mult să descopere cum urma să procedeze. <Oricum planificasem să mai rămân în Franța o săptă­mână. Am explorat câteva zone, eu fiind în turism de 20 de ani, și mi-am dat seama că pot să fac mult mai mult acolo.>”, arată „New money”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.