Protest masiv astăzi. Comunitatea Declic se alătură magistraților
Ultima Ora Justiție

Protest masiv astăzi. Comunitatea Declic se alătură magistraților

Comunitatea Declic își exprimă solidaritatea cu magistrații protestatari care vor manifesta astăzi, în toată țara. Membrii comunității vor participa la proteste, pentru a îi susține pe magistrați. În Capitală, protestul este anunțat în fața Curții de Apel București, începând cu ora 18.00, scrie curentul.info

“Solidarizarea este esențială, în condițiile în care magistrații care protestează pentru abrogarea OUG7 sunt intimidați chiar de șefii unor tribunale și curți de apel. Ieri și azi, mai mulți judecători președinți și vicepreședinți au transmis scrisori publice care demonstrează imensa presiune exercitată pentru a opri orice manifestare împotriva recentelor modificări la legile Justiției. E momentul zero, momentul în care, dacă nu le suntem alături, magistrații curajoși pot ceda presiunilor”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Intensificarea presiunii asupra magistraților vine în contextul în care prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se află astăzi la București. Pe durata vizitei sale, acesta va avea o întrevedere cu premierul Dăncilă. Tema discuțiilor este modificarea legilor Justiției.

Noile scrisori publice ale unor șefi de instanțe din România sunt menite să atenueze îngrijorarea arătată de oficialii europeni. Deși aceste comunicări sunt semnate în nume propriu și nu în numele instituțiilor pe care le conduc, ele au rolul de a descuraja orice poziție publică a magistraților care contestă OUG 7. Mai grav, prin scrisorile publicate duminică și luni, se cere Consiliului Superior al Magistraturii sancționarea magistraților care protestează.

Protest masiv astăzi. Comunitatea Declic se alătură magistraților 1

“Gravitatea momentului este fără precedent. Statul de drept și exprimarea liberă și democratică sunt puse la colț. Profesioniștii din Justiție sunt ultima redută. Aceștia nu trebuie să fie reduși la tăcere. Astăzi, în semn de susținere, vom merge în fața instanțelor cu foi printate cu mesajul “Susțin protestul magistraților”, a completat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Imaginea pentru susținerea magistraților: https://www.declic.ro/uploads/A4-color-sustin-protestul-magistratilor.pdf

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.