Protest de amploare la Cluj. Vor fi aprinse 500 de lumânări 3
Social Ultima Ora

Protest de amploare la Cluj. Vor fi aprinse 500 de lumânări

Comunitatea Declic organizează, vineri, un protest la Cluj-Napoca, cu mesajul: ”Neam ucis de nosocomiale”. 

Comunitatea Declic va organiza, vineri, de la ora 18:00, un protest în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Membrii Declic vor aprinde 500 de lumânări din care vor scrie pe asfalt ”Neam ucis de nosocomiale”, ca semnal de alarmă faţă de victimele pe care le fac infecţiile din spitale.

Potrivit organiatorilor, mesajul va ocupa o suprafaţă de 150 mp.

”Numai în ultimele săptămâni, la maternitatea din Cluj, 4 bebeluşi au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Nimeni nu a demarat de atunci o anchetă, iar astfel de tragedii au avut loc şi în alte oraşe din ţară.

Comunitatea Declic cere, de urgenţă, o anchetă ”pe bune” la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, dar şi un studiu de prevalenţă de moment, pentru a depista ce alte focare există acum şi în celelalte spitale din sistemul public. Mai mult, Declic cere Guvernului explicaţii publice pentru reacţia întârziată în acest cazâ”, au mai transmis organziatorii.

Protest de amploare la Cluj. Vor fi aprinse 500 de lumânări 4

La acţiunea de vineri, membrii Declic vor aduce şi un banner de mari dimensiuni cu mesajul ”Murim cu zile de la infecţiile intraspitaliceşti. Nu le mai ascundeţi!”.

”Infecţiile din spitale au ajuns să ucidă pe bandă rulantă inclusiv nou-născuţi, sub privirile indiferente ale ministrului Rafila.

Nu e posibil ca ministrul să plece liniştit în Cuba, fără să solicite o anchetă serioasă la spital şi un studiu de prevalenţă de moment, pentru a determina şi alte focare de infecţii, la nivel naţional.

Vedem că premierul Ciucă cere răspunsuri şi o situaţie concretă privind nosocomialele din România, după tragedia de la Cluj.

La fel s-a cerut şi după tragedia de la Colectiv, dar fără niciun rezultat. Premierul ar putea oricând să trimită, chiar el, Corpul de Control la Cluj.

Ne-am săturat de simple declaraţii politice fără acţiuni concrete, în timp ce oamenii mor pe capete în spitale.”, a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.