Protest al angajaților din penitenciare. Ce solicită sindicaliștii
Ultima Ora Social

Protest al angajaților din penitenciare. Ce solicită sindicaliștii

Seria de mitinguri organizate de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) continuă, vineri, cu protestul angajaților de la Penitenciarul Codlea. Sindicaliştii solicită, printre altele, adoptarea statutului poliţistului de penitenciare şi plata orelor suplimentare, conform mediafax.ro

Circa 100 de sindicalişti participă, vineri, la un miting în faţa Penitenciarului Codlea, judeţul Brașov.

Aceştia cer Guvernului adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, plata orelor suplimentare şi a normelor de hrană. La protest participă şi angajaţi ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

„Lipsa acută de personal care a generat cumularea, până în prezent, a peste un milion de ore suplimentare neplătite şi nerecuperate, nedecontarea cheltuielilor turistice, neacordarea dreptului la actualizarea normei de hrană, la actualizarea normei de echipare, imposibilitatea de a putea încadra personal, sunt doar câteva dintre nemulțumirile noastre. Avem un set de revendicari: adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, prin eliminarea amendamentelor declarate neconstituţionale, nedemocratice şi antisindicale; publicarea de urgenţă a Ordinului de Ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-202; plata muncii suplimentare, stoparea suprasolicitării personalului pe fondul lipsei de resurse”, a declarat Daniel Pasc, unul dintre liderii sindicaliștilor.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) împreună cu Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentând 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariaţi din sistemul penitenciar au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, continuarea acţiunilor de protest declanşate în luna aprilie 2019. Începând cu luni 13 mai 2019, săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, SNLP-FSSP organizează mitinguri în penitenciare, până la soluţionarea revendicărilor.

Potrivit sindicaliștilor, următorul protest este programat pentru luni, la Penitenciarul Giurgiu și la Centrul de Detenție Craiova.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii