Reuniunea Directorilor privind Managementul Chimicalelor
Ultima Ora Social

Programul Start Up Nation dă posibilitatea tinerilor întreprinzători să rămână în ţară

Programul Start Up Nation dă posibilitatea tinerilor întreprinzători să rămână în ţară

”Tinerii români au o şansă imensă de a-şi pune în valoare spiritul antreprenorial şi ideile de afaceri, prin accesarea Programului Start Up Nation, care va fi operaţional începând cu sfârşitul acestei luni. După cum ştim cu toţii, ţara noastră are o generaţie tânără extrem de bine pregătită, competitivă, cu rezultate extraordinare în toate domeniile economice, care face faţă cu brio în competiţia cu alţi tineri din toată lumea.

Pentru a stimula creativitatea şi potenţialul inovator al tinerilor noştri, Guvernul a lansat a doua ediţie a acestui program ofertant, care permite finanţarea proiectelor celor ce vor să se lanseze în mediul de afaceri. Astfel, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat recent versiunea actualizată a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, act normativ care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.

Procedurile şi modalitatea de aplicare a programului Start-Up Nation 2018 au fost modificate substanţial, pe baza experienţei de anul trecut fiind îmbunătăţite toate elementele legate de procesul de aplicare şi selecţie a proiectelor, dar şi mecanismele de implementare. Programul Start-up Nation propune în această ediţie o serie de măsuri pozitive, între care amintesc acordarea unui avans de până la 30%, simplificarea procedurilor de achiziţie, eliminarea proiecţiilor financiare din planul de afaceri, precum şi stabilirea unei noi grile de punctaj.

Spre deosebire de ediţia de anul trecut, proiectele de afaceri din domeniul serviciilor vor avea acum aceleaşi şanse de eligibilitate ca şi cele din domeniul producţiei, care aveau un punctaj mai mare. În acest fel, se doreşte încurajarea dezvoltării unor societăţi în zonele defavorizate din punct de vedere al mediului antreprenorial, în care ponderea afacerilor este redusă. În acest sens, Executivul intenţionează crearea unui echilibru privind dezvoltarea economică din judeţele ţării, având în vedere decalajele existente în prezent între acestea.

Sunt convinsă că Programul Start Up Nation îşi va atinge obiectivul asumat prin Programul de guvernare, respectiv realizarea unei creşteri economice inteligente şi sustenabile, centrată pe forţă de muncă bine calificată şi retribuită corespunzător, conform competenţelor şi pregătirii. Acest program de stimulare a iniţiativei private are şi scopul declarat de menţinere a tinerilor noştri talentaţi şi foarte bine pregătiţi în ţară, deoarece înfiinţarea unor noi afaceri de succes va fi ofertantă şi motivaţională pentru a nu-şi mai căuta slujbe mai bine plătite peste hotare. ” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Alexandra Presură.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.