Avem prognoza pentru luna aprilie
Avem prognoza pentru luna aprilie
Breaking News Social Ultima Ora

Prognoza Meteo până pe 5 aprilie. Când revine primăvara

 Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 23 martie – 5 aprilie. Vezi cum v fi vremeaa în fiecare regiune a României. Banat

Vremea va fi deosebit de rece în primele zile, când se vor înregistra maxime de 2…3 grade. În intervalul 26-31 martie vremea se va încălzi, astfel încât maximele diurne vor atinge 16…17 grade, iar în ultimele zile ale celei de a două săptămâni de prognoza regimul termic nu va mai avea variații semnificative.

Crișana

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme deosebit de rece, astfel încât în primele 3 zile media maximelor diurne va fi de aproximativ 3 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar în intervalul 27 martie – 5 aprilie regimul termic, relativ constant, va fi caracterizat prin temperaturi maxime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 16 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-25 martie și, din nou, între 1 și 5 aprilie.

Transilvania

Între 23 și 25 martie vremea va fi deosebit de rece și se vor înregistra valori termice maxime de 0…1 grad. Pe 26 și 27 martie vremea se va încălzi, astfel încât între 27 martie și 5 aprilie vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată între 23 și 25 martie, când acestea pot fi mai însemnate cantitativ, și, din nou, între 28 martie și 5 aprilie, când vor fi ploi în general slabe.

Maramureș

Primele trei zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate printr-un regim termic sever, cu maxime de 2…3 grade. Ulterior, însă, vremea se va încălzi semnificativ și, în intervalul 27 martie – 5 aprilie, va deveni caldă, cu temperaturi de 14…16 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată între 23 și 25 martie, precum și în intervalul 31 martie – 5 aprilie, când acestea vor fi slabe cantitativ.

Moldova

Temperaturile vor fi scăzute în primele zile ale prognozei, când se vor înregistra maximum 2…3 grade. Apoi vremea se va încălzi, iar între 27 martie și 5 aprilie regimul termic se va menține constant și se vor înregistra temperaturi maxime de 13…14 grade.

În primele zile ale intervalului de prognoza probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, iar după 28 martie vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

Dobrogea

Până pe 26 martie, maximă va fi de 4…6 grade, caracterizând o vreme rece pentru această perioada. Apoi regimul termic va marca o creștere, astfel încât în intervalul 27 martie – 5 aprilie vremea va deveni caldă și se vor înregistra valori medii regionale de 12…14 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 23 și 24 martie și, din nou, în intervalul 27-29 martie.

Muntenia

Vremea va fi deosebit de rece în primele zile ale intervalului de prognoza, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 2 grade. Va urmă un proces de încălzire accentuată, astfel încât, între 27 martie și 5 aprilie, vor fi valori medii de 14…16 grade pentru maximele diurne.

Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 23-25 martie, pe 27 și 28 martie și în jurul datei de 2 aprilie.

Oltenia

Temperaturile maxime, în medie, vor fi scăzute la începutul intervalului, când se vor înregistra 1…2 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioada. Ulterior, regimul termic va fi în creștere de la o zi la altă, fapt ce va determina, între 29 martie și 5 aprilie, medii ale maximelor termice de 14…16 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul intervalului de două săptămâni, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse în intervalul 23-25 martie.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în primele nopți, când se vor înregistra temperaturi maxime de -6…-4 grade. Apoi regimul termic va fi în creștere treptată, iar între 27 martie și 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4…6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 23-25 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente la nivel izolat, exceptând datele de 28 martie și 2 – 3 aprilie, când se pot semnala pe arii mai extinse și pot fi local mai importante cantitativ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.