Probleme mari la Electrolux. Angajații au intrat în greva foamei 1
Ultima Ora Social

Probleme mari la Electrolux. Angajații au intrat în greva foamei

Trei angajați ai Electrolux Satu Mare au intrat în greva foamei, ca formă extremă de protest față de situația cu care se confruntă compania, aceștia urmând să fie monitorizați de un echipaj medical. Alți angajați au ieșit din grevă, pentru a putea lua concediu medical.

Liderul Sindicatului Liber „Samus” din cadrul Electrolux Satu Mare, Sorin Faur, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că sindicaliștii nu au mai fost chemați la negocieri cu conducerea Electrolux, fiind înregistrat un blocaj în acest caz.

„Trei din cei peste 400 de angajați ai Electrolux care se află în grevă de cinci săptămâni în fața fabricii au intrat în greva foamei. Este o formă extremă de protest față de situația din fabrică. Am anunțat la DSP Satu Mare din partea sindicatului că avem cele trei persoane în greva foamei, astfel că cei de la spital pot interveni dacă vor avea probleme de sănătate, și să fie monitorizate de un echipaj medical. Cei trei angajați stau dimineața câteva ore în fața fabricii. Deocamdată nu am mai fost chemați la negocieri cu conducerea Electrolux, este un blocaj, dar sperăm că situația va fi deblocată”, a spus Faur.

Potrivit acestuia, mai mulți angajați ai Electrolux aflați în grevă de cinci săptămâni au reluat activitatea, dar doar pentru a reuși să obțină concediu medical deoarece s-au îmbolnăvit.

„Nu poți avea două suspendări ale contractului, și pe bază de grevă și pe bază de concediu medical. Trebuie să ieși din grevă ca să îți suspenzi contractul pentru concediu medical. Majoritatea acestor persoane reintră, ulterior, în grevă, după ce își încheie concediul medical”, a explicat Sorin Faur.

Angajați de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de mai bine de cinci săptămâni, cerând majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.