Probleme la Opel. Mai multe autovehicule au fost retrase din funcțiune 1
Probleme la Opel. Mai multe autovehicule au fost retrase din funcțiune
Ultima Ora Social

Probleme la Opel. Mai multe autovehicule au fost retrase din funcțiune

Compania auto germană a cerut unității Opel al grupul francez PSA să retragă câteva automobile pe benzină, deoarece depășesc limitele emisiilor de gaze, a informat publicația germană Bild am Sonntag, citată de Bloomberg.

Modelele Adam și Corsa depășesc în mod ”serios” nivelurile de oxid de azot permise când sunt în circulație. Ordinul afectează 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 se află în Germania, potrivit Bild.

Evaluarea calității Opel a constatat că sistemul de control Lambda nu este suficient de ”robust” atunci când autovehiculele ating viteze mari. Acest lucru a fost înregistrat în cazul anumitor modele Adam și Corsa lansate pe piață în 2018 și 2019, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg.

Aceasta înseamnă că autovehiculele care mers mai mult de 50.000 de kilometri ar putea depăși limitele de oxid de azot pe parcursul întregii perioade de funționare, a mai explicat acesta.

Opel a început să-și informeze clienții în urmă cu două luni, astfel încât aceștia să-și poată actualiza software-ul mașinilor afectate, a mai declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Bloomberg.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.