Prințul Paul, condamnat la 3 ani de pușcărie
Prințul Paul, condamnat la 3 ani de pușcărie
Justiție Ultima Ora

Prințul Paul, condamnat la 3 ani de pușcărie, nu poate fi extrădat în România

Prințul Paul, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în România a fost arestat în Franță și urma să ajungă să intre la închisoare în țara noastră.

Se pare că, Prințul Paul, a scăpat deocamdată de extrădare, întrucât, magistrații francezi au decis că acesta nu poate fi adus în România, din motive de procedură judecătorească.

Concret, Curtea de Apel Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul-Philippe de România, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România.

Condamnat la 3 ani de pușcărie
Condamnat la 3 ani de pușcărie

Reprezentantul parchetului francez a anunţat că va face recurs în prezenta cauză, anunță news.ro.

Prinţul Paul este urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Braşov la 18.12.2020 pentru executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu – pagubă: 9.523.769 euro.

Prinţul Paul Phillipe al României a fost localizat pe teritoriul Franţei, procedura fiind în curs ,autorităţile franceze au solicitat sentinţa de condamnare – fond şi apel – tradusă în limba franceză, condiţii de detenţie şi alte informaţii legate de desfăşurarea procesului penal –  după o scurtă perioadă în care a fost deţinut în arest preventiv de CA Paris, a fost liberat pe cauţiune.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.