Primul accident mortal cu trotineta electrică. Ce au decis autoritățile
Ultima Ora Externe Social

Primul accident mortal cu trotineta electrică. Ce au decis autoritățile

Un bărbat în vârstă de 25 de ani care circula pe o trotinetă electrică a murit la Paris, luni seara, după ce s-a lovit de un camion, al cărui şofer a fost plasat în arest preventiv, au declarat marţi surse concordante – confirmând o informaţie dezvăluită de Europe1 – pentru AFP, transmite şi news.ro.

Accidentul a avut loc luni seara, către ora locală 22.30 (23.30, ora României), în al XVIII-lea arondisment, în cartierul popular Goutte d’Or.

 

Utilizatorul trotinetei – care a ”refuzat să acorde prioritate”, potrivit unei surse apropiate dosarului – a fost evacuat în stop cardio-respirator şi a murit din cauza rănilor, la spital, au anunţat pompierii.

Apărute în urmă cu un an, trotinetele – evaluate la aproximativ 20.000 în capitala franceză – au devenit o adevărată bătaie de cap a Primăriei Parisului, în absenţa unei legi care să le reglementeze.

Primarul Parisului Anne Hidalgo a angrenat joi o serie de măsuri – interzicerea staţionării trotinetelor pe totuare, limitarea vitezei la 20 sau opt kilometri pe oră – cu scopul de a pune capăt deranjării cauzate de trotinete electrice, vinovate în mai multe accidente.

În pofida faptului că nu există un bilanţ oficial – până la implementarea în curând a unui ”observator al securităţii rutiere” în vederea măsurării accidentelor -, accidente recente implicând trotinete au ţinut prima pagină.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.