Primele vaccinuri AstraZeneca au ajuns în România. Prima tranșă este de 81.600 de doze. Anunțul lui Cîțu 1
Social Ultima Ora

Primele vaccinuri AstraZeneca au ajuns în România. Prima tranșă este de 81.600 de doze. Anunțul lui Cîțu

Primele vaccinuri AstraZeneca – 81.600 de doze – au intrat în România și vor ajunge, duminică dimineață, la Institutul „Cantacuzino”, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Premierul Florin Cîțu a declarat că luna aceasta vor veni cel puțin 600.000 de doze, iar programările pentru vaccinarea cu produsul AstraZeneca vor începe din 10 februarie.Cîțu a afirmat că din martie campania de vaccinare va accelera și va trece de 50.000 de doze administrate pe zi.

Potrivit premierului, România poate ajunge la 100.000 de doze pe zi, cu condiția să aibă vaccinuri pe care să le administreze.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu produsul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.