Gabriela Firea
Ultima Ora Social

Primarul Firea evită un dialog cu șeful arhitecților: ”Aerul tare al înălțimilor politicii v-a făcut surdă la strigătele profesioniștilor umili”

Îngrijorat de soarta Capitalei, în special de viitoarele demolări care se percep în planurile primarului Bucureștiului, arhitectul Șerban Sturdza, președintele filialei București a Ordinului Arhitecților din România (OAR), îi transmite Gabrielei Firea că a luat la cunoștință despre preocupările acesteia „legate de penetrări, străpungeri și supralărgiri” și că a invitat la sediul OAR București mai mulți consilieri municipali pentru a discuta despre aceste proiecte.

”Destinsă Doamnă Primar General al Capitalei, Am luat la cunoștință despre preocupările dumneavoastră legate de penetrări. Străpungeri. Și supralărgiri. Acu’, eu ce să vă spun, sunt unii pentru care soluțiile se opresc aici. Urbanistic vorbind. Și v-au propus, pe cale de consecință, siluirea Căii Călărașilor. Care călărași, sunt sigur că se întorc în mormânt…

Noi, cei de la OAR București, credem că se poate și altfel. Asta e. Noi nu avem vocația buldozerului, indiferent ce ar bârfi unu’ ș-altu’. Noi credem că vremea demolărilor stupide s-a încheiat odată cu Epoca de Aur. Iar opinteala lui Sorin Oprescu asupra Pieței Matache trebuie să rămână o mitocănie izolată și o rușine singulară”, scrie Șerban Sturdza pe pagina sa de socializare.

 

Primarul Firea evită un dialog cu șeful arhitecților: ”Aerul tare al înălțimilor politicii v-a făcut surdă la strigătele profesioniștilor umili” 1

Primarul Firea evită un dialog cu șeful arhitecților: ”Aerul tare al înălțimilor politicii v-a făcut surdă la strigătele profesioniștilor umili” 2

El îi mai spune Gabrielei Firea să nu ia personal faptul că nu a invitat-o, dar a încercat de zeci de ori să ia legătura cu ea, fără rezultat: „Se vede că aerul tare al înălțimilor politicii v-a făcut surdă la strigătele profesioniștilor umili care încearcă să salveze Bucureștiul”.

”Destinsă Doamnă PG al PMB! Vă rog să nu vă încordați. Am invitat la sediul OAR București mai mulți consilieri municipali pentru a discuta chestiunea legată de penetrări și străpungeri. Cât despre supralărgiri… Faptul că nu v-am invitat și pe dumneavoastră nu trebuie luat personal. Am încercat de zeci de ori să intrăm în legătură cu domnia voastră. Și nu am reușit. Se vede că aerul tare al înălțimilor politicii v-a făcut surdă la strigătele profesioniștilor umili care încearcă să salveze Bucureștiul.

Închei cu o rugăminte. Vă rog din tot sufletul ca firea voluntară să nu vă facă necruțătoare cu consilierii municipali care vor veni la dezbatere!”

Mesajul este însoțit de adresa prin care OAR București invită CGMB la o dezbatere privind „situația țesutului urban” și sustenabilitatea intervențiilor în zona Calea Călărași, unde se intenționează supralărgirea traselui între Șoseaua Sfânta Vineri și Șoseaua Mihai Bravu.

În adresa transmisă CGMB, OAR precizează că initenționează să organizeze un concurs de idei care să ofere soluții sustenabile privind gestionarea acelei zone.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.