Cum e vremea în weekend-ul 19-20 ianuarie. Temperaturi în scădere și precipitații 
Ultima Ora Breaking News Social

Prima zi de IARNĂ a paralizat România

România se află sub cod galben de ninsoare de noaptea trecută și până la orele 20:00. Cele 17 județe vizate se zgribulesc și respiră timid sub vremea rece, ninsorile viscolite, depunerile de gheață și intensificările vântului.

În continuare sunt vizate județele Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Ilfov, Călărași, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanța și Galați. Vântul are intensificări de până la 45-60 de Kilometri pe oră. Trenurile au zeci de minute întârziere. Ministerul de Interne anunță că peste 11000 de pompieri, polițiști, jandarmi sunt pregătiți să intervină în zonele vizate de avertizările meteorologice. Autoritățile, însă, au fost luate și anul acesta prin surprindere și au reacționat lent.

Ninsoarea biciuiește Bucureștiul

De ore bune fulgii și viscolul biciuiesc Bucureștiul și îi urgisesc pe locuitorii acestuia în încercarea lor de a se deplasa pe străzile urbei. De parcă traficul nu era anevoios și îngreunat de aglomerația care zi de zi le sfâșie ore bune din timpul lor prețios, iarna ce a venit cu trei zile mai devreme decât era previzionată inițial a lovit câinește în urbe și în bucureșteni.

Temporar vântul are putere de 55 de Km/h și vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri.

11 accidente rutiere au fost înregistrate pe raza Capitalei în ultimele 24 de ore, informează Brigada Rutieră. Ca urmare a unor lucrări la infrastructura rutieră, miercuri, Brigada Rutieră din cadrul poliției Capitalei a instituit restricții de circulație în mai multe zone.

De parcă restricțiile de traffic pijeluite de celebrările de 1 Decembrie dedicate Centenarului Marii Uniri nu ar fi excitat nervii bucureștenilor la maxim, Poliția Rutieră anunță noi restricții și modificări ale circulației pe carosabilul urbei. Traficul rutier a fost deviat sau restricționat parțial pe Șos. Pantelimon – Cora, Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar, Drumul Taberei – Str. Brașov, Drumul Taberei – Str. Sibiu, Drumul Taberei – Str. Romancierilor și Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei. Totodată, polițiști rutieri au restricționat circulația și pe Spl.Independenței unde au fost instalate mai multe puncte de lucru și pe arterele Sos. Virtuții – zona Lukoil, Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu, Statuie Kogălniceanu (bretea), Șos. Petricani intersecție cu Str. Fabrica de Glucoza, Calea Văcărești nr. 356-358, banda I de circulație – doar pe timpul nopții, în weekenduri și în timpul vacanței și pe Str. Dezrobirii, sensul de mers dinspre Str. Roșia Montană către Bd. Uverturii.

Restricții albe la nivel național

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că la această oră se circulă în condiții de iarnă în toate cele 17 județe care se află sub atenționare meteo de cod galben de ninsori și viscol. Pe autostrăzile A1 București-Pitești și A3 București-Ploiești nu s-a așternut zăpada, carosabilul este însă umed și se recomandă ca șoferii să circule cu prudență. Aceeași recomandare este făcută șoferilor care circulă pe Autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea unde ninge viscolit și vizibilitatea este redusă la 100-200 de metri.

La ora actuală 6 drumuri sunt închise la nivel național:

  1. Pe DN 2H, în Milișăuți, Suceava, la kilometrul 4+776 sunt reparații asupra podului din localitate, astfel că circulația se desfășoară pe rutele ocolitoare DN 2 și DN 17A Rădăuți-Suceava.
  2. Pe DN 2L, în Soveja, Vrancea, la kilometrul 59-900, drumul este închis ca urmare a precipitațiilor abundente, ce au dus la prăbușirea dalei de beton a podului, pe lățimea căii rurale
  3. Pe DN 7C, Transfăgărășan, de la kilometru 104 până la kilometrul 130-800 de metri, drumul este închis din cauza instabilității atmosferice la altitudine
  4. Pe DN 12B, în Slănic Moldova, Bacău, drumul este închis pe segmentul kilometric 16+450-17+500, căci în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, care a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul ocolitor se face pe: DN 12B km 16-450-Str. Vasile Alecsandri, DN 12B km 17-500 și retur.
  5. Pe DN 21A, între Bărăganul, Brăila și Țăndărei, Ialomița, pe tronsonul km 0-12 drumul este închis din cauza unor lucrări la sistemul rutier.
  6. PE DN 67C, Transalpina, accesul este blocat din cauza căderii de zăpadă pe tronsonul Rânca, Gorj-Obârșia, Vâlcea, între kilometri 34-800 de metri, respectiv 59-800 de metri.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.