Horoscop 10 octombrie 2023
Horoscop 10 octombrie 2023
Breaking News Exclusiv important Social Știrea Zilei Ultima Ora

Previziunile astrologului-2020 – an de sfârșit și an de începuturi

Sergiu Bălan-astrolog-NEWSTEAM.RO

Mai toți astrologii, numerologii, în fine, ezoteriștii lumii au căzut de acord că anul actual, 2020, este un an al schimbărilor profunde, ba chiar al schimbărilor bune. Deși nu pare, deocamdată, să fie astfel, să avem, totuși, răbdare până la finele anului, când se va face bilanțul total.

2020 este deosebit prin faptul că găzduiește încheierea mai multor cicluri astrale. Astfel, cele trei conjuncții Jupiter-Pluton închid un ciclu de 13 ani, conjuncția Saturn-Pluton se repetă după 37 de ani, iar marea conjuncție a generațiilor, Jupiter-Saturn, încheie alți 20 de ani care s-au scurs de la ultimul aspect de acest fel. Mai adăugăm încheierea unui ciclu saturnian și a unui ciclu de 60 de ani, valabil pentru astrologia chinezească. Nu-i puțin lucru să fie atâtea evenimente astrale, într-un singur an! De ce sunt importante aceste cicluri? Fiindcă, după cum știți, evoluăm ciclic, pe spirală și, din când în când, facem saltul (reprezentat prin aspecte astrale de acest fel).

Cel mai rar și mai mare ciclu din cele prezentate este cel de 37 de ani. Ultima conjuncție Saturn  – Pluton a avut loc în noiembrie 1982, în diplomatul semn al Balanței. Oarecum cronologic, în 1982 au avut loc Războiul Malvinelor (Insulele Falkland), între Argentina și Marea Britanie, modelând raporturile de forță dintre Occident și America Latină, dar și cel de-al șaselea (și ultimul totodată) război arabo-israelian. Primul a ținut cam două luni și jumătate, cel de-al doilea a fost ultimul dintr-o serie de șase – putem presupune că Balanța și-a manifestat, totuși, influența benefică, făcând, cumva, pace.

Interesant este că orbul maxim al conjuncției Saturn-Pluton a fost la 11 noiembrie. Ce credeți că s-a întâmplat cu doar o zi înainte? La data de 10 noiembrie 1982, moare Leonid Brejnev, conducătorul URSS și, odată cu el, se încheie, practic, o lume. Fiindcă, succesorii săi (Andropov și Cernenko) au fost conducători de tranziție, iar venirea lui Gorbaciov la conducerea PCUS a deschis calea către evenimentele din 1989-1990, soldate cu dizolvarea sistemului socialist (asistam la sfârșitul unei epoci). După cum am mai spus, efectele unui aspect astral format de planetele grele, de destin, nu apar peste noapte; de multe ori, se deschid căi și rezultatele le vedem peste ani, după ce am și uitat aspectul inițial.

Imediat după conjuncție, în martie 1983, începe să prindă contur ”Războiul Stelelor”, adică un sistem american de apărare antirachetă, cu baza în spațiul cosmic. A fost propunerea președintelui american Ronald Reagan. La 37 de ani, alt președinte american, Donald Trump, decretează resursele spațiului cosmic ”proprietate exclusivă” a poporului american, trecând la cu totul alt nivel față de predecesorul său.

Mai adăugăm faptul că această conjuncție a activat o stea fixă, Izar, legată de obținerea prosperității prin muncă, de dorințele puternice, dar și de excese.

Actuala conjuncție Saturn-Pluton s-a format în Capricorn – semn de Pământ, semn al structurilor (fizice și socio-politice) – chiar la începutul anului, la 12 ianuarie. De fapt, a fost o conjuncție multiplă, care a angrenat, pe lângă planetele amintite, Soarele și Mercur. Sunt voci avizate care spun că nu ar fi tocmai de bine. Rămâne de văzut ce și cum; deocamdată, vremurile sunt tulburi.

Marea conjuncție Jupiter-Saturn, a generațiilor, s-a manifestat ultima oară în anul 2000, pe semnul material al Taurului, la finele lui mai. De regulă, pe seama acestei configurații sunt puse războaie, epidemii, schimbări politico-sociale importante, dar și descoperiri în sfera tehnologiilor. Anul 2000 a adus primul mandat al lui Vladimir Putin (și, implicit, debutul erei Putin) și reafirmarea Rusiei ca putere planetară. În paralel, anul a adus și două evenimente foarte importante pentru poporul israelian. De notat că Israelul are nativitate Taur (14 mai 1948). Două mari personalități ale vremii au vizitat statul israelit – Papa Ioan Paul al II-lea, fiind primul papă care a călcat pe pământ evreiesc și președintele Germaniei, Johannes Rau, care a cerut iertare, public, poporului israelian, pentru Holocaust.

Actuala conjuncție Jupiter-Saturn va avea loc la finele anului, la 21 decembrie, la jumătatea primului grad al Vărsătorului. Vărsătorul de Apă este semn de Aer, un semn superior și este de așteptat  un salt al conștiinței la nivel planetar, în primul rând.

Ciclul saturnian de 29-30 de ani care se încheie acum își are rădăcinile în 1989-1990, anii mișcărilor anticomuniste din Estul Europei. Saturn se întoarce în aceeași poziție și ne întreabă de una, de alta… Unii vor trece examenul și vor merge mai departe, pe un alt nivel. Alții, nu.

Despre ciclul chinezesc, de 60 de ani, să amintim că a debutat în anul 1960. A fost anul independenței Africii – majoritatea popoarelor continentului negru și-au dobândit independența, chiar dacă legătura cu metropola a fost păstrată, în continuare. Europa își desăvârșea refacerea postbelică, înregistrând succese economice de excepție. În Occident, se pun bazele societății de consum. În general, a fost un an amestecat – prosperitate pentru unii, conflicte și războaie pentru alții.

Acestea sunt, în mare, coordonatele anului în curs. Trăim vremuri interesante, vorba chinezilor și nu putem decât să sperăm ca procentul de blestem din zicere să fie cât mai mic!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.