Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la Kiev. FOTO 9
Externe Ultima Ora

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la Kiev. FOTO

Președintele  Republicii Moldova Maia Sandu, s-a aflat în Ucraina la invitaţia omologului său, Volodimir Zelenski.

”Astăzi sunt în Ucraina, la invitaţia Preşedintelui Volodymyr Zelenskyy.

Am început vizita, mergând în câteva oraşe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodeanka şi Irpin.

Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă.

Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

”În discuția pe care am avut-o, la Kyiv, cu Președintele Volodymyr Zelenskyy și echipa sa, mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina.

Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina.

Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm.Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenskyy, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană.

Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor.

 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la Kiev. FOTO 10 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la Kiev. FOTO 11 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la Kiev. FOTO 12 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la Kiev. FOTO 13

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.