Cristina Tarcea, lovitură la adresa lui Dragnea. A transmis oficial Curții Constituționale
Ultima Ora Justiție

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, ATACĂ Guvernul. ”Puteau da OUG dacă era blocaj instituțional”

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, ATACĂ Guvernul. ”Puteau da OUG dacă era blocaj instituțional”

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că, dacă ar fi existat un blocaj instituțional ca urmare a modalitatii de compunere a completurilor de 5 judecator, condiție esențială pentru constatarea unui conflict juridic de natură constituțională, Guvernul ar fi putut da o OUG, lucru care s-a intamplat si in cazul ultimei legi a justitiei.

„Daca exista blocaj institutional ce il oprea sa adopte, Guvernul, o OUG in care sa dispuna ca pentru 2018 nu se respecta principiul si completurile trebuie trase la sorti in iunie sau septembrie?”, a spus Cristina Tarcea la CCR

Mai mult, susține că magistrații sunt chemați să verifice legalitatea deciziilor din 2014 pana in prezent.

„Nu vi se pare ciudat ca doar anul acesta, in septembrie, s-a constatat ca nu functioneaza legal completurile de 5 judecatori ?Sa zicem ca lumea nu a fost atenta, dar in 2016 a fost o situatie inedita. La momentul tragerii la sorti nu aveam vicepresedinti, am anuntat ca facem tragere la sorti doar pentru membri judecatori, ca nu pot fi cunoscuti presedintii completurilor pentru ca CSM nu a numit inca viceresedinti. A fost tratata pe larg situatia in presa. Nu am auzit pe nimeni sa se intrebe de ce conduc vicepresedintii completurile de 5. Mi-e greu sa sa cred ca in 4 ani judecatorii, parti al caror destin depindea de decizii, nu a citit nimeni legea. (..) Sunteti chemati sa faceti un control de legal al tuturor hotararilor ICCJ din 2014 pana in prezent. Cunoasteti si dvs foarte bine, poate chiar mai bine, realitatea societatii romanesti”, a spus Cristina Tarcea la CCR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.