Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcția de prodecan la Teologie 1
Ultima Ora Justiție Social

Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcția de prodecan la Teologie

Vasile Răducă a demisionat miercuri din funcția de prodecan al Facultății de Teologie, a declarat pentru Europa Liberă rectorul Universității din București, Mircea Dumitru.

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, dar și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, solicitaseră decanului de la Teologie să îl demită din funcție pe preotul Vasile Răducă, scrie Europa liberă.

„Universitatea din București anunță că profesorul Vasile Răducă și-a depus, în după-amiaza acestei zile, demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”. Urmează ca decanul facultății, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până astăzi de prof. Vasile Răducă”, a precizat și Universitatea din București, într-un comunicat de presă trimis redacției Newsweek România.

Vasile Răducă a afirmat, într-o emisiune la Radio Trinitas, care a fost reclamată la CNA, că violul se soldează cu sarcină dacă victima a consimțit sau dacă nu și-a luat măsuri de igienă, dar și că femeile la musulmani sunt „lighioane” menite doar să ofere plăcere bărbatului sau că sexul cu prezervatic este „masturbare”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.