Guvernul dă bani mai mulți celor din educație
Lovitură la Guvern
Ultima Ora

Premierul Ciucă şi reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor au ajuns la un acord. Cât va fi salariul mediu

Prremierul Nicolae Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc, joi la Palatul Victoria.

Astfel, Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. Totodată, a fost stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

Premierul Ciucă şi reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor au ajuns la un acord. Cât va fi salariul mediu 5

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

La reuniunea de joi a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Marius Budăi, ministrul Finanţelor Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja.

Premierul Ciucă şi reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor au ajuns la un acord. Cât va fi salariul mediu 6

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.