Prima ieșire în spațiu exclusiv feminină a fost anulată. Motivul este uluitor
Ultima Ora Externe

Premieră. Prima ieșire în spațiu exclusiv feminină

Prima ieșire în spațiu exclusiv feminină este programată pe 29 martie, a anunțat NASA marcând în premieră mondială o misiune în spațiu care va depinde de un echipaj alcătuit numai din femei, arată CNN, conform mediafax.ro

Anne McClain și Christina Koch vor ieși în spațiul cosmic în cadrul expediției 59. Misiunea lor va fi sprijinită de la sol din partea Agenției Spațiale Canadiene de controlorul de zbor Kristen Facciol, care se va afla la pupitrul Centrului Spațial Johnson al NASA din Houston.

În plus, zborul este gestionat de Mary Lawrence, iar ieșirea în spațiu a celor două va fi responsabilitatea lui Jackie Kagey, coordonatoarea activității în afara vehiculului spațial (EVA).”

Potrivit site-ului NASA, ieșirea celor două femei în spațiu va dura în jur de șapte ore.

McClain și Koch au făcut parte din seria de astronauți pregătiți în 2013, jumătate dintre absolvenții acelui an fiind femei. A fost rezultatul selecției după ce NASA a primit al doilea cel mai mare număr de aplicații din toate timpurile, peste 6.100. NASA a anunțat că și în cea mai recentă serie de directori de zbor pe care a pregătit-o, jumătate au fost femei.

Anne McClain se află deja pe Stația Spațială Internațională în cadrul Expediției 58, iar Christina Koch este așteptată să ajungă pe 14 martie, pentru a participa la Expedițiile 59 și 60.

Ieșirile în spațiu au loc, printre altele, pentru a efectua experimente știițifice sau pentru a testa noi echipamente, dar și pentru a repara sateliți sau părți din vehiculele spațiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.