Premieră. Klaus Iohannis a fost dat în judecată pentru că a decretat starea de urgență. Un cunoscut avocat vrea să-l pedepsească pe șeful statului 1
Ultima Ora #coronavirus iohannis Justiție

Premieră. Klaus Iohannis a fost dat în judecată pentru că a decretat starea de urgență. Un cunoscut avocat vrea să-l pedepsească pe șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a fost dat în judecată de avocatul Grigore Tomesc, care nu este de acord cu faptul că șeful statului a decretat starea de urgență, dar și pentru că, tot Iohannis a decis prelungirea acesteia.

Sunt primul care a făcut treaba asta și sunt curios, până la urmă, care va fi soluția Curții Constituționale, pentru că acolo este cheia. Eu am formulat și excepții de neconstituționalitate a celor două hotărâri ale Parlamentului, care a aprobat cele două decrete ale președintelui, pentru că doar așa se poate vorbi despre neconstituționalitatea celor două decrete.

Speța este interesantă din punct de vedere juridic, dar și pentru populație”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul-reclamant, Grigore Tomescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.