BOMBĂ în Poliție
BOMBĂ în Poliție
Social Ultima Ora

Polițiștii ies din nou în stradă. Ce revendicări au oamenii legii

Sindicatele poliţiştilor organizează, miercuri, un nou protest în faţa Ministerului de Interne şi a mai multor prefecturi din ţară, afirmând că acţiunile vor înceta doar după ce Guvernul renunţă la măsurile de austeritate.

Mâine, începând cu ora 10.00, polițiștii vor fi din nou în stradă, având în vedere că până în prezent Guvernul și MAI nu au avut nicio reacție cu privire la solicitările organizației noastre referitoare la  abrogarea prevederilor ordonanței austerității și care, mai mult de atât, refuză dialogul social.

Alături de colegii din  Federația Publisind, cât și de Sindicatul Diamantul, Decus și Prolex, organizăm acțiune de protest în stradă, în fața Ministerului Afacerilor Interne, precum și la prefecturile Maramureș, Satu Mare, Bihor, Mehedinți, Gorj, Galați, Botoșani, Sibiu, Timiș și Olt în limita a 100 de persoane, conform măsurilor restrictive impuse de contextul pandemiei.

Suntem determinați mai mult ca oricând să nu ne oprim aici, iar șirul de proteste va continua  și în  luna februarie.

Acțiunile de protest vor înceta numai după  ce Guvernul va renunța la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani.

Continuăm calendarul protestelor pe care ni le-am asumat și nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanților, bătaie de joc care a atins limita suportabilității. Complementar acestor acțiuni, vom adopta și celelalte măsuri deja anunțate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare și nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraților .

Considerăm că este momentul în care doar împreună, putem să determinăm Guvernul să înțeleagă importanța și rolul pe care polițiștii le au în societate, motiv pentru care, în fiecare zi de miercuri vom protesta în aceeași manieră, în stradă, fața prefecturilor din țară, precum și în fața Ministerul Finanțelor Publice, în fața Palatului Victoria și a Palatului Cotroceni, până când importanța profesiei noastre în combaterea fenomenului infracțional și a contextului pandemic va fi înțeleasă în mod real și nu doar declarativ în conferințe de presă.

Veniți și voi mâine alături de noi la acțiunile de protestchiar și cei care nu sunteți afectați  în mod direct la acest moment de măsurile luate până în prezent de coaliția aflată la guvernare După anul 2020 al înghețărilor urmează cel târziu un 2021 al tăierilor, dovada clară fiind impotența Guvernului de a definitiva bugetul de stat.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol”, anunță polițiștii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.