100 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea
100 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea
Ultima Ora

Polițiștii fac percheziții de amploare. Persoane bănuite de evaziune fiscală, furt, înșelăciune

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, respectiv ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Caracal, fac, sâmbătă dimineaţă, 42 de percheziţii domiciliare, în judeţul Olt, la persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală, furt şi tăinuire.

Potrivit IPJ Olt, percheziţiile sunt desfăşurate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliţie.

“În cauzele penale instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plata la bugetul statului.

În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale”, se arată în comunicat.

Mai multe persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – prezent, ar fi săvârşit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în ţară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârşit mai multe furturi, în municipiul Caracal. La activităţi participă peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi  Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.