Poliția de frontieră
Poliția de frontieră
Ultima Ora Social

Polițiștii de frontieră CAPTURĂ de peste 185.000 de lei

Polițiștii de frontieră CAPTURĂ de peste 185.000 de lei

Aproximativ 16.000 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de peste 185.000 de lei au fost descoperite, vineri, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul camerei de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la malul râului Prut către drumul de acces din localitatea Miorcani.

„Poliţiştii de frontieră s-au deplasat imediat în zonă, însă persoanele au reuşit să se sustragă interceptării poliţiştilor, iar colegii noştri au găsit abandonate mai multe colete cu ţigări, în apropierea drumului”, se menţionează în comunicat.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 320.000 ţigarete (16.000 de pachete), în valoare totală de aproximativ 185.708 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Captura de vineri a fost făcută după ce joi seară a fost realizată o altă captură de proporţii însemnate. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Hilişeu Crişan, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, iar altele, călare pe cai, aşteptând preluarea pachetelor.

Aceştia au efectuat somaţii legale de oprire, însă persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În zonă au fost descoperite abandonate trei colete cu ţigări.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 99.600 ţigarete (4.980 pachete), în valoare totală de aproximativ 46.274 lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.