100 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea
100 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea
Social Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Valentine s Day: Polițiștii au confiscat parfumuri contrafăcute în valoare de circa 700.000 de lei, ridicate în urma unor percheziţii

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au ridicat, în vederea confiscării, parfumuri contrafăcute în valoare de aproximativ 700.000 de lei, în urma a nouă percheziţii domiciliare efectuate în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Polițiștii au confiscat parfumuri contrafăcute în valoare de circa 700.000 de lei
Polițiștii au confiscat parfumuri contrafăcute în valoare de circa 700.000 de lei

”La data de 13 februarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat nouă percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, privind infracţiuni de evaziune fiscală şi punere în circulaţie a unor produse contrafăcute.

”În fapt, s-a stabilit că mai multe persoane, prin intermediul unor societăți comerciale având ca obiect principal de activitate comerțul online, ar fi oferit spre vânzare și ar fi comercializat pe internet, printr-un site propriu specializat de parfumuri, produse ce poartă mărci notorii, inclusiv tip tester, susceptibile a fi contrafăcute, fără a înregistra în întregime în evidențele contabile operațiunile efectuate și veniturile realizate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.789 de produse tip parfum/tester (145 de sortimente), cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 de lei, ce urmează a fi analizate, în vederea stabilirii caracterului autentic/contrafăcut al acestora și pentru dispunerea, după caz, a măsurilor legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Institutului Național de Criminalistică și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.