ULTIMA ORĂ. Polițiștii AMENINȚĂ CU GREVA. Ce îi cer lui Dăncilă
Ultima Ora Social

Poliția Română se modernizează cu bani de la compania de țigări Philip Morris

Contractul de donaţie a fost încheiat, marţi, între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi compania producătoare de ţigarete Philip Morris Internaţional, valoarea acestuia fiind de 1.210.720 de dolari.

Donaţie de 1,2 milioane de dolari pentru Poliţia Română care va achiziţona ambarcaţiuni de patrulare şi control, autoutiliare pentru transportul câinilor, ATV-uri, videocamere termale şi echipamente de protecţie, potrivit stiripesurse.

Poliţia Română va achiziţiona ambarcaţiuni de patrulare şi control în Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, autoutilitare pentru transportul câinilor, 20 de câini din rase diferite şi ATV-uri, după ce a primit o donaţie de 1,2 milioane de dolari.

Banii vor fi, de asemenea, folosiţi pentru dotarea cu videocamere termale cu obiective pentru detecţie la distanţe mari, truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii de la Transporturi, dar şi mostre de tutun pentru antrenamentul câinilor

De cei peste 1,2 milioane de dolari vor beneficia Direcţia de Poliţie Transporturi şi structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, iar ca zone de intervenţie sunt zona transfrontalieră cu Ucraina şi Republica Moldova (Nord-Estul României) şi cea cu Serbia (Sud-Vestul României).

Astfel, din banii primiţi se vor achiziţiona două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 de autoutilitare pentru transportul câinilor şi patru vehicule tip ATV

De asemenea, Poliţia Română va cumpăra patru videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 de câini din rasele ciobănesc german, ciobănesc olandez, ciobănesc belgian – malinois, springer spaniel şi labrador, 20 de containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, patru truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii de la Transporturi şi ai structurilor teritoriale care deservesc ambarcaţiunile, echipament pentru conducătorii de câini de serviciu, harnaşament, consumabile dresaj şi mostre de tutun pentru antrenamentul câinilor.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii