Poezie dureroasă pentru militarul român mort la Kabul, scrisă de un coleg 1
Poezie dureroasă pentru militarul român mort la Kabul, scrisă de un coleg
Ultima Ora Social

Poezie dureroasă pentru militarul român mort la Kabul, scrisă de un coleg

Un militar din Buzău a scris în cinstea colegului său ucis în Kabul o poezie emoționantă, numită „Erou și demoni”. Versurile au fost postate pe Facebook și distribuite de sute de persoane.

Poezia „Erou și demoni” a fost scrisă de Adrian Dogaru și postată pe Facebook, în memoria lui Ciprian Ștefan Polschi, militarul ucis într-un atentat în Kabul.

„Erou și demoni

În umbra celor ce conduc

Vremelnic astă țară,

Eroi necunoscuți se duc

Umili,tăcuți, să moară!

Și nu vor fi recunoscuți

Iar țara nu-i va plânge,

Deși din tricolor născuți

Ei au plătit cu sânge!

Va plânge mama disperată

Vor murmura Carpații,

Soția lui indurerată

Copiii și cu frații!

Vor curge lacrimi arzătoare

Ascunse-n locuri sfinte,

Se vor trezi să-l inconjoare

Strămoșii din morminte!

În rest vor fi comunicate

Și zeci de vorbe-n vânt,

Ce vor sfida cumplita moarte

Și pe eroul sfânt!

Și-apoi v-a-ncepe lupta iar

Între mai marii țării,

N-a fost decât un militar

Și îl vor da uitării!

Eroul nostru va porni

Mâhnit spre zări inalte,

Poporul nu se va trezi

Mișcat ca să tresalte!

Azi jertfa ta m-a copleșit

Plângând îți cer iertare,

Vreau să ne ierți că ți-am greșit

Știind ce crunt te doare!”

Internauții au reacționat imediat, iar postarea are peste 100 de distribuiri și comentarii.

„Încă o dată ați adus prin frumoasele versuri un pios omagiu pentru toți eroii neamului românesc Felicitări și mult respect”, scrie o femeie.

Alta spune că “frumoase, profunde și triste versuri…unii le scriu și citesc cu lacrimi, alții le-au scris cu propriul sânge! RESPECT! Condoleanțe familiei și camarazilor! Dumnezeu să-l odihnească!”.

„Cinste eroilor noștri, multă tristețe pentru tinerețea lor, Dumnezeu să îi odihnească în împărăția cerurilor! Felicitări poet și militar, pentru omagiul în versuri”, este comentariul făcut de un alt internaut.

Potrivit Diviziei 2 Infanterie „Getica”, vineri, pe platoul unității, personalul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, al Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” și al Batalionului 200 Sprijin „Istrița” au participat la ceremonia organizată pentru cinstirea memoriei sublocotenentului post-portem Polschi Ciprian-Ștefan, decedat pe timpul executării unei misiuni în străinătate.

Eroul Polschi Ciprian Ștefan, născut în municipiul Buzău, era încadrat ca șofer autostație radio în Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni”.

„Începând cu data de 22.07.2019, militarul se afla în misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind încadrat ca șofer în cadrul Comandamentului de Operații Speciale NATO din Kabul. În data de 05.09.2019, pe timpul executării unei misiuni administrative, militarul, cu trei misiuni în același teatru de operații, și-a pierdut viața în urma unui atac cu un autovehicul capcană. Militarul era căsătorit și avea doi copii”, au precizat reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.