'Pisica Morocănoasă' Grumpy Cat câștigă în instanță 1
'Pisica Morocănoasă' Grumpy Cat câștigă în instanță
Ultima Ora Social

‘Pisica Morocănoasă’ Grumpy Cat câștigă în instanță

Tardar Sauce, alias Grumpy Cat, una din cele mai populare feline de pe glob, cunoscută pe internet datorită expresiei sale mereu încruntată și folosită în diverse meme-uri are acum și motiv de a nu-și schimba expresia. O companie specializată în comețul cu cafea a folosit în mod abuziv imaginea sa pentru a-și populariza produsele.

După decizia luată de un juriu într-un tribunal federal din California cu privire la încălcarea drepturilor de imagine, pisica  i-a adus proprietarei acesteia, Tabatha Bundesen din Arizona (sudul Statelor Unite) suma de 710.001 dolari, conform AFP.

„Am solicitat juraţilor suma pe care o considerau justă. Aceştia au ajuns la concluzia corectă”, a comentat pentru sursa citată avocatul proprietarei, David Jonelis. Acesta a subliniat că societatea Granada Beverage a semnat un contract pentru a folosi imaginea lui Grumpy Cat pe un sortiment de cafea cu gheaţă numit Grumppuccino, însă a utilizat-o şi pe un alt produs, respectiv cafea măcinată.

Este „prima dată când un ‘fenomen pe internet’ câştigă în instanţă”, a mai spus Jonelis

Chipul acestei pisici, care nu exprimă niciodată bucuria i-au adus proprietarei milioane de dolari după publicarea primelor imagini cu aceasta, în 2012.

Grenade Beverage, comapania specializată în comerțul cu cafea, a fost acuzată de încălcarea unui contract de utilizare limitată a imaginii lui Grumpy Cat şi a mărcii sale datând din 2013 „prin comercializarea, în mod repetat, a unor produse neautorizate Grumpy Cat”.

În plângerea depusă la 11 decembrie 2015 se afirmă că acest „comportament condamnabil al acuzatului a oferit atât pisicii cât şi proprietarilor acesteia motivul de a fi foarte încruntaţi”.

Grumpy Cat este atât de cunoscută încât are şi o replică de ceară la Muzeul Madame Tussaud din Washington.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.