Piromanul din București
Ultima Ora Justiție

Piromanul din București a fost arestat preventiv. Procurorii au extins acţiunea penală

Bărbatul din Bucureşti arestat preventiv după ce a incendiat opt maşini din Sectorul 1 a mai incendiat în aceeaşi noapte un alt autoturism din Sectorul 6. Procurorii au extins acţiunea penală în cazul acestuia pentru distrugere în formă agravată. El a mai dat foc unei pubele de gunoi de pe Şoseaua N. Titulescu din Sectorul 1, distrugând în acelaşi timp parţial şi izolaţia blocului, spun procurorii.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în noaptea de 31 martie, în jurul orei 1.28, bărbatul a distrus prin incendiere, folosind o brichetă şi materiale din hârtie, plastic sau textile, un autoturism aflat în parcarea amenajată în faţa unui bloc de pe strada Drumul Sării din Sectorul 6.

În intervalul orar 23.30 – 00.00, bărbatul a încercat să distrugă în acelaşi mod o maşină parcată pe strada Petru Rareş din Sectorul 1.

Procurorii au dispus prin ordonanţa din 11 aprilie acţiunea penală faţă de bărbat privind cele două acte materiale ale infracţiunii de distrugere în formă agravată.

Bărbatul este deja cercetat după ce în noaptea de 31 martie a incendiat mai multe maşini din Sectorul 1.

Potrivit procurorilor, în jurul orei 23.00 a distrus prin incendiere trei maşini şi a încercat să incendieze un altul de pe strada Gala Galaction. O jumătate de oră mai târziu a incendiat alte două maşini de pe strada Nicolae Ionescu şi aproape de miezul nopţii a distrus prin incendiere două autoturisme parcate pe strada Petru Rareş. El a mai dat foc unei pubele de gunoi de pe Şoseaua N. Titulescu, distrugând în acelaşi timp parţial şi izolaţia blocului, spun procurorii.

Magistraţii Judectătoriei Sectorului 1 au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere. El a fost prins de poliţişti în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe străduţele din spatale Secţiei 1 Poliţie, şi a fost reţinut.

Bărbatul şi-a recunoscut faptele, poliţiştii spunând că din declaraţiile sale de la audieri a rezultat că nu există nicio legătură între el şi proprietarii autoturismelor. Şeful Poliţiei Sector 1 Ionuţ Dana a spus că nu au fost stabilite încă motivele care l-au făcut pe bărbat să dea foc maşinilor, fiind neclar în declaraţii, şi că acesta că are unele tulburări de comportament.

Săptămâna trecută poliţia a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere cu bărbatul suspectat de incendierea maşinilor. Poliţiştii spuneau că au vizionat în ultimele zile înregistrări video de pe aproape 200 de camere de supraveghere şi au audiat mai mulţi martori şi au făcut apel la cetăţeni să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze orice secţie de poliţie din Bucureşti în cazul în care au informaţii cu privire la bărbat.

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, pompierii din Bucureşti au intervenit, în mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii la autoturisme, opt maşini fiind distruse sau avariate după ce flăcările s-au extins.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.