Un Boeing 737 a ieşit de pe pistă şi a aterizat într-un râu în Florida
Pierderi de miliarde de dolari la Boeing. Ar putea opri producția avionului 737 Max
Ultima Ora Social

Pierderi de miliarde de dolari la Boeing. Ar putea opri producția avionului 737 Max

Boeing a avertizat că ar trebui să oprească producția avionului 737 Max dacă acesta va mai fi meținut la sol, în condițiile în care compania a suferit cele mai mari pierderi trimestriale înregistrate vreodată, de 3,4 miliarde dolari, conform mediafax.ro

În cazul în care autoritățile de reglementare din lume vor interzice zborurile cu 737 Max, Boeing a spus că va lua în considerare reducerea sau închiderea producției de 737 Max în întregime.

Cu toate acestea, șeful Boeing, Dennis Muilenburg, este convins că avionul va reveni în aer până în octombrie. „În timp ce eforturile noastre de a susține revenirea 737 Max în condiții de siguranță vor continua, no vom concentra și asupra planurilor de producție”, a declarat Muilenburg investitorilor, într-o conferință. „Ar putea fi necesar să luăm în considerare posibilele reduceri ale producției, sau alte opțiuni, inclusiv oprirea temporară a producției Max”.

Zborurile cu avioane 737 Max au fost interzise în martie, după un accident cu un aparat al companiei Ethiopian Airlines, în care au pierit 157 de persoane. Cinci luni mai devreme, 189 de persoane au fost ucise când un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbușit.

Pe măsură ce investigațiile privind cele două accidente continuă, Boeing lucrează la soluții pentru software-ul de control al zborului Mcas, precum și alte probleme identificate de autoritățile de reglementare, inclusiv Administrația Federală a Aviației din SUA.

Boeing are clienți în 150 de țări.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii