Peste 80 la sută dintre români au făcut cel puțin o donație în ultimii 2 ani
Ultima Ora Social

Peste 80 la sută dintre români au făcut cel puțin o donație în ultimii 2 ani

Donațiile românilor se îndreaptă în procent de 86% spre cauzele locale, 12% din donații vizează deopotrivă cauze interne și internaționale, în timp ce doar 2% dintre donații reprezintă răspunsul la cauzele internaționale, conform mediafax.ro

Șapte din zece români au făcut cel puțin o donație în ultimii doi ani, arată studiul cantitativ Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat de EXACT Business Solutions, la nivelul unui eșantion reprezentativ la nivel urban, format din 1.132 de respondenți cu educație medie și superioară, utilizatori de internet, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Din primele 6 cauze în care respondenții au afirmat că se implică, principalele 4 sunt legate de sănătate, iar următoarele 2 vizează copiii (defavorizați sau orfani).

Studiul cantitativ va fi urmat în perioada următoare de aprofundarea principalelor endințe, prin studii calitative, dedicate factorilor-cheie în promovarea și dezvoltarea unei societăți românești conștiente, educate, implicate și active în rezolvarea propriilor probleme.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii