Peste 50 de dosare penale pentru consum și trafic de droguri la Electric Castle 1
Peste 50 de dosare penale pentru consum și trafic de droguri la Electric Castle
Ultima Ora Social

Peste 50 de dosare penale pentru consum și trafic de droguri la Electric Castle

 Polițiștii clujeni au întocmit peste 50 de dosare penale pentru consum și trafic de droguri în timpul festivalului Electric Castle, desfășurat în perioada 17 – 21 iulie la Castelul Banffy, din comuna Bonțida, transmite MEDIAFAX.

Reprezentanții IPJ Cluj au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că în timpul festivalului din Bonțida au fost constatate 54 de fapte penale.

„În cele cinci zile ale festivalului Electric Castle, polițiștii din cadrul IPJ Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 54 de fapte penale. 51 dintre acestea vizează încălcări ale Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, fiind întocmite în aceste cazuri dosare penale pentru consum și trafic de droguri. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool”, au spus sursele citate.

De asemenea, într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca se arată că jandarmii au constatat un număr de 29 de infracțiuni, din care 27 au fost pentru deţinere ilegală de substanţe interzise, o infracțiune de furt și una de distrugere.

„Un număr de 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la Legea nr. 61/1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se subliniază în documentul citat.

De asemenea, reprezentanții ISU – SMURD au acordat primul ajutor și asistență medicală de urgență unui număr de 868 de persoane, din care 12 persoane au fost transportate la unitățile spitalicești, numărul solicitărilor medicale înregistrînd o creștere de 27% față de ediția 2018 a Electric Castle.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.