Peste 200 de kg de pește confiscat de Garda de Coastă 1
Ultima Ora Social

Peste 200 de kg de pește confiscat de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Golful Mamaia doi cetăţeni români care transportau la bordul a două ambarcaţiuni cantitatea totală de 218 kg peşte din specia calcan, fără a deţine documente legale, informează un comunicat de presă transmis luni de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror, au identificat, în zona digului de sud a staţiunii Mamaia, două ambarcaţiuni care se întorceau de pe mare, în urma verificărilor fiind descoperite aproximativ 218 kilograme de calcan, în stare proaspătă, pe care P.V. şi M.P, (43 şi 39 ani), din judeţul Constanţa, urmau să îl comercializeze fără autorizaţie.

„Poliţiştii de frontieră şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) au stabilit că activitatea de pescuit şi cantitatea de peşte nu au fost raportate, conform legislaţiei în vigoare, iar una dintre ambarcaţiuni nu deţinea licenţă pentru pescuitul comercial al calcanului, fiind începută urmărirea penală pentru pescuit fără licenţă şi neraportarea capturilor de calcan”, se arată în comunicatul de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.