Peste 180 de oameni ai legi, detaşaţi pe litoral în timpul verii 1
Ultima Ora Social

Peste 180 de oameni ai legi, detaşaţi pe litoral în timpul verii

Peste 180 de poliţişti vor fi detaşaţi din ţară pe litoral, începând cu 27 iunie şi până la sfârşitul sezonului estival, acţionând în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să îşi petreacă vacanţa în siguranţă, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

„Astfel, în perioada 27 iunie – 4 septembrie a.c., pe lângă dispozitivul de siguranţă publică asigurat de structurile teritoriale din judeţul Constanţa, vor acţiona poliţişti din ţară, de la formaţiunile de ordine publică, investigaţii criminale şi criminalistică, pentru a acorda sprijin colegilor constănţeni”, potrivit IPJ.

Conform sursei citate, pe durata întregului sezon estival, poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului. În plus, poliţiştii vor monitoriza permanent stările conflictuale şi persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violenţă, inclusiv cea intrafamilială.

De asemenea, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.