O fetiță de 8 ani, căutată de zeci de persoane și câini de urmă după ce a plecat de acasă
O fetiță de 8 ani, căutată de zeci de persoane și câini de urmă după ce a plecat de acasă
Ultima Ora Social

Peste 1.100 de polițiști în stradă și 550 în secțiile de votare în ziua Referendumului doar în București

Peste 1.100 de polițiști în stradă și 550 în secțiile de votare în ziua Referendumului doar în București

Peste 1.100 de poliţişti ai Capitalei se vor afla în stradă, sâmbătă şi duminică, iar 550 vor asigura paza şi protecţia la 795 de secţii de votare, din cele 1.264, organizate pe raza municipiului Bucureşti, pentru restul secţiilor dispozitivul urmând a fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, precum şi alte structuri MAI), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot”, informează un comunicat al DGPMB, transmis vineri AGERPRES.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

„Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 400 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti)”, se arată în comunicatul citat.

Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti va avea în responsabilitate 469 de secţii de votare, dispuse în 100 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 200 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

„În Bucureşti, 240 de pompieri asigura desfăşurarea în bune condiţii a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.