Perlele elevilor de la simularea probei la Limba și Literatura Română 1
Ultima Ora Social

Perlele elevilor de la simularea probei la Limba și Literatura Română

„Perlele” elevilor sunt nelipsite la orice examen, iar simularea Evaluării Naționale 2019 nu face excepție. Va prezentăm câteva dintre perlele elevilor de clasa a VIII-a, selectate de profesorii care au corectat lucrările la Limba și Literatură Română, scrie portalinvatamant.ro

Emoțiile examenelor sunt mari, iar dacă nu știu exact răspunsul, unii elevi “improvizează”. O parte dintre ei oferă răspunsuri uimitoare, greu de anticipat, la subiectele propuse de examinatori, rezultând niște perle memorabile. Va prezentăm câteva perle ale elevilor de la Simularea Evaluării Naționale 2019 la Limba Română, conform știrileprotv.ro.

  • „Poetul s-a cuibărit sub crengi, stă cuminte și ascultă cum ninge.”
  • „Autorul face intenționat o groază de figuri, că să fie clar cu ce stil ține.”
  • „Razele joacă” are sens figurant.
    • „În genul liric, scriitorii îl fac pe cititor să audă muzică, să se uite la tablouri și să plângă.”
    •  „Familia lexicală a cuvântului suflet este foarte săracă.”
    • „Rolul virgulei din construcția „Ah, nu-s valuri de zăpadă” este să arate că autorul geme.”

    Elevii au susținut luni proba la Limba Română și marți pe cea la Matematică. Ei vor află notele finale pe 22 martie. Notele se trec în catalog numai la cererea elevilor sau părinților. (vezi aici un model de cerere scrisă >>) Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.