Pericol în sistemul penitenciar. E haos. ”Suntem în criză”
Ultima Ora Social

Pericol în sistemul penitenciar. E haos. ”Suntem în criză”

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția că sistemul penitenciar se află în criză financiară, existând posibilitatea că anumite drepturi să fie suspendate, scrie ziare.com

„E clar! Suntem în criză financiară în sistemul penitenciar. Avem 83% din necesar și se pune problema suspendării unor drepturi.

Mai grav, șefii ANP și cei din Justiție n-au nici soluțîi reale și nici dorința de a ne ajută. Asta, în timp ce Guvernul ne comunica în buclă că suntem tigrul economic al omenirii. Singură întrebare e dacă ii lăsăm să-și bată joc sau reacționăm!?”, transmit sindicaliștii din penitenciare într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

FSANP subliniază că bugetul determina Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) să încerce să nu mai plătească anumite drepturi, precum plata orelor suplimentare sau decontul serviciilor turistice.

„Aflasem că stăm prost cu bugetul încă de la întâlnirea ineguratului cu directorii de penitenciare. Avem 83% din necesar, iar șanse de rectificări pozitive către 0. Ceea ce și determina ANP să încerce nu mai plătească anumite drepturi și să anunțe că ia în calcul amânarea numirii absolvenților școlilor și academiilor care pregătesc personalul din penitenciare. A confirmat-o și Dobrică în întâlnirea cu sindicatele, de la care la un moment dat s-a retras în viteză. Acum vedem și în scris dispozițiile transmise.

Ce pierdem așadar? Și n-o să mă străduiesc așa cum fac aia mai prietenoși cu gașcă Toader – Dobrică să găsesc motive de liniște, pentru că nu sunt. Suntem în pericol de a ne fi suspendate drepturi câștigate cu greu: plata orelor suplimentare și decontul serviciilor turistice într-o prima etapă. După care, pentru că de salarii e mai greu să se atingă, se vor îndrepta către alte deconturi, transport și chirie. Avertizăm așa cum am făcut-o încă din toamna anului trecut, și se întâmplă azi”, se mai arată în comunicat.

Pericol în sistemul penitenciar. E haos. ”Suntem în criză” 1
Sursă foto: ziare.com

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.