DIICOT intervine în cazul ministrului intoxicat cu mercur. A fost sau nu mână criminală
Garda forestieră din Brașov, percheziționată de DIICOT. Prejudiciu imens
Ultima Ora Social

Percheziții D.I.I.C.O.T la un cunoscut clan din Giurgiu. 11 persoane la audieri

Percheziții D.I.I.C.O.T la un cunoscut clan din Giurgiu. 11 persoane la audieri

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut 14 percheziții la un cunoscut clan din Giurgiu, 11 persoane fiind duse la audieri. Gruparea este acuzată de trafic de minori, proxenetism și organizarea ilegală de jocuri de noroc.

Surse judiciare au declarat că vizați sunt membri ai clanului Butoane, una dintre percheziții având loc un un hotel din Giugiu.

„La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală au efectuat 14 percheziţii domiciliare în municipiul Giurgiu și în localitatea Vedea, la membrii unei grupări infracţionale organizate.

Membrii vizați, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, șantaj, trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune şi organizarea ilegală a jocurilor de noroc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2017, membrii grupării ar fi înlesnit practicarea prostituției în vederea obținerii de foloase patrimoniale în state din Spațiul Schengen, precum Austria, Germania, Suedia și Marea Britanie, pentru 9 tinere. De asemenea, ar fi exploatat sexual 3 minore, pe raza județului Giurgiu, atât în locuințele celor în cauză, ale clienților racolați, cât și într-o unitate hotelieră.

Minorele exploatate ar fi obținut, în schimbul serviciilor sexuale prestate, în favoarea clienților racolați de către membrii grupării, sume cuprinse între 200 și 400 de lei zilnic, din care ele primeau sume derizorii, iar în unele cazuri ar fi fost agresate fizic și psihic.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate și indisponibilizate 7 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 4 carduri și 1 stick de memorie, 2 hard disk-uri, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, carduri bancare și un autoturism de lux.

11 persoane bănuite în cauză au fost conduse la sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri.

La acțiune au participat polițiști din cadrul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Giurgiu și s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Brigada Specială de Intervenție al Jandarmeriei „Vlad Țepeș””, transmit polițiștii.

În luna aprilie, 28 de persoane din același clan au fost trimise în judecată pentru cămătărie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.