DNA, semnal de alarmă: se dă liber la fraudarea licitațiilor
Ultima Ora Social

Parlamentari, procurori,ofițeri și avocați condamnați în decembrie 2017

Parlamentari, procurori,ofițeri și avocați condamnați în decembrie 2017

Procurorii DNA și-au făcut bilanțul pentru luna ianuarie. În ”tolba” acestora au intrat și câțiva parlamentari, un prim-procuror, un avocat, ofițri și un executor judecătoresc.

În cursul lunii decembrie 2017 în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie au fost condamnaţi 75 inculpaţi prin 23 hotărâri judecătoreşti definitive.

Printre persoanele condamnate definitiv se află un deputat, un senator, un prim procuror, un executor judecătoresc, un avocat, patru ofiţeri (din care unul de poliţie şi trei ISU) şi un şef direcţie bazinală din cadrul Apelor Române.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 75 inculpaţi variază între 7 ani închisoare şi 1 an şi 8 luni cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare”, declară DNA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.