Părerea astrologului- Covid-19 și România 1
Breaking News Exclusiv important Social Ultima Ora

Părerea astrologului- Covid-19 și România

Sergiu Bălan-astrolog

Data de 26 februarie 2020 (când, în România, a fost înregistrat primul caz de infecție cu noul coronavirus, Covid-19) poate fi considerată ca fiind debutul epidemiei în țara noastră. Să analizăm tranzitul acestei zile pe hărțile României – vom folosi harta de la 24.01.1859/5.02.1859 (Mica Unire) și pe cea de la 1.12.1918 (Marea Unire), dat fiind că astrologii sunt împărțiți în cel puțin două tabere când este vorba despre harta natală a României.

Harta Unirii Principatelor arată o nativitate Vărsător și un Ascendent în Rac –  ambele coordonate se pliază perfect pe caracterul poporului român. Observăm, în primul rând, că, în casa a VI-a a sănătății publice sunt în tranzit Marte – semnificator al febrei, infecției, dar și al demersurilor susținute ale Guvernului (Marte stăpân pe casa a X-a a conducătorilor din Berbec) pentru administrarea eficientă a acestei probleme – și Nodul Sud Lunar, semnificator kharmic (molima prezentă, cu toate neajunsurile și suferința aferente, poate constitui un mijloc de expiere). Adăugăm faptul că Axa Destinului în tranzit este plasată exact pe casele sănătății, cu Nodul Nord Lunar în casa a XII-a (spitalul, izolarea, carantina).

Jupiter, stăpânul casei a VI-a responsabile cu sănătatea publică, tranzitează casa a VII-a a inamicilor cunoscuți – și nu putem spune că acest microorganism ne este prieten! Casa a VIII-a a bolilor grave și a morții este tranzitată de Soare și de Mercur – Soarele patronează casa a II-a a finanțelor țării (aflate în dificultate), iar Mercur guvernează casa a XII-a (majoritatea deceselor apar în spitale).

Din fericire, trigonul pe care Uranus (în tranzit prin casa conducătorilor), conjunct cu Pluton natal,  îl face cu Axa Destinului ne dă speranțe într-o evoluție bună – poate nesperată, dar bună, favorabilă. Să ne amintim ce a însemnat anul 1936 pentru România (an în care s-a produs aceeași conjuncție Uranus/Pluton) – în ciuda dictaturii (a regelui Carol al II-lea), economia a funcționat excelent, artele au înflorit, meșteșugurile și industria erau în plin avânt. În definitiv, anul 1938 a fost an etalon pentru economia românească!

Și pe harta Marii Uniri, de la 1 decembrie 1918, sunt aspecte interesante. Nativitatea acestei hărți este în Săgetător, iar Ascendentul în Vărsător. În primul rând, avem a-l observa pe Jupiter, stăpânul zodiei natale, în tranzit prin Capricorn – o poziție deloc favorabilă, de cădere, care îi știrbește din beneficitate și capacitate de protecție. Mai mult, astrul este și în casa a XII-a, aspect care explică  de ce întreaga țară este un uriaș sanatoriu.

Jupiter nu este singur în această casă – lângă el mai sunt, în tranzitul zilei de debut al epidemiei în România – Saturn (restricția, izolarea, regulile aspre), Pluton (virusul, infecția, moartea), Marte (infecție, febră). În casa opusă, a VI-a (a sănătății publice), găsim o conjuncție interesantă, cea a Nodului Nord Lunar cu Pluton natal, aspect cu potențial uriaș de regenerare, un Phoenix astral. Patronul casei a VI-a din Rac este Luna, pe care o găsim, în ziua tranzitului, în casa a II-a a finanțelor țării, în conjuncție cu Lilith –  aspect de lezare, exprimat prin cheltuielile uriașe pentru sănătatea poporului, pe de o parte și problema echilibrării bugetului, dat fiind că… #stăm acasă!

Ce va fi, pe mai departe? Venus va retrograda în Gemeni (semn care guvernează aparatul respirator) între 13 mai-25 iunie, Mercur (stăpânul Gemenilor) retrogradează încă de două ori, în Rac (vara) și în Scorpion (toamna), Pluton (agentul patogen) privește, și el, spre înapoi, de la finele lui aprilie până la începutul lui octombrie (parcă ar lua o pauză, ne mai lasă în pace, să ne revenim), Marte… Cu Marte este o altă poveste. Belicosul astru va retrograda chiar în semnul său de domiciliu, Berbecul, între 10 septembrie și 14 noiembrie și vom constata, la momentul respectiv, cum se va concretiza acest ”mers înapoi” al planetei. Oricum, năbădăios cum îl știm, va face valuri, nu glumă! Rămâne de văzut în ce sector.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.