Părerea astrologului-Ce ne va aduce ziua de 15 mai 2020 1
Exclusiv Social Ultima Ora

Părerea astrologului-Ce ne va aduce ziua de 15 mai 2020

Sergiu Bălan-astrolog

Mult-așteptata zi de  15 mai, ora 00.00, când se finalizează starea de urgență instituită acu’ două luni, pe considerente de Covid, arată interesant. Este o zi cu multe aspecte astrale, cu multe semnificații.

Astfel, Soarele tranzitează materialul semn al Taurului, stimulând spiritul practic, ideile de afaceri – este, pentru încă o săptămână, o perioadă excelentă pentru a pune cale strategii economice, mai ales că-i mare nevoie de ele!  Astrul zilei face un puternic trigon cu Pluton din Capricorn, care ne permite să avem un excelent control al emoțiilor și ne stimulează puterea interioară de care dispunem, fiecare. Atenție! Este un aspect care favorizează un demers politic cu conotație economică (o negociere, un împrumut, etc.).

Luna tranzitează ultimele grade din Vărsător, augmentând senzația de eliberare pe care, oricum, oamenii o vor experimenta, pe lângă sentimentul de fraternitate (acestea sunt atributele Vărsătorului).   Apoi, astrul nocturn va tranzita Peștii, accentuând sensibilitatea, compasiunea, legătura cu trecutul și cu tradiția. Conjuncția cu Marte îi va energiza în special pe tineri și va aduce mult entuziasm – un calup de energie pe care fiece om o va folosi cum crede de cuviință.

window._taboola=window._taboola||[]; _taboola.push({ mode: ‘sc-in-article-newsteam’, container: ‘taboola-sponsored-in-article’, placement: ‘Sponsored In Article’, target_type: ‘mix’ });

Mercur în Gemeni, adică în domiciliu, ne face atenți, versatili, mobili… Asta cu mobilitatea e cam aiurea, mai ales dacă vorbim despre deplasarea în alte localități. Însă, Mercur ne îndeamnă la plimbare, la drum… Mai avem ceva de așteptat, circa două săptămâni, se pare…

Venus intră în retrogradare pentru următoarele 6 săptămâni, pe teritoriul Gemenilor și va crea tulburări, reevaluări, dar și nemulțumiri sufletești. Cuadratura cu Neptun din Pești favorizează confuzia, ceața  sentimentală și proasta înțelegere. Teoretic, femeile vor resimți mai acut acest tranzit. Însă, Venus înseamnă și bani, iar retrogradarea nu va rezolva problemele financiare cu care se oamenii se confruntă, după atâta carantină și autoizolare. Frustrarea va escalada, ca și tonul în conversații.

Pe harta României, în ziua de 15 mai 2020, Soarele este în casa a IV-a a poporului, în aspect de cuadratură cu Uranus natal, din prima casă. Este posibilă o răsturnare de situație, iar planurile pe care unii și le-au făcut să nu prea iasă. Uranus în tranzit intră în casa a IV-a, ceea ce face ca gestionarea spiritului colectiv să fie din ce mai anevoioasă; practic, în viitor, va fi aproape imposibil să se impună noi sau alte măsuri restrictive pentru populație.

Luna în tranzit face opoziție cu Saturn natal din Leu, diminuând simțul responsabilității, iar Venus  va retrograda chiar în casa a V-a responsabilă cu distracția! Se pare că autoritățile vor reevalua legislația referitoare la felul în care își petrec românii timpul liber.

Pe lângă Venus, mai intră în retrogradare Jupiter și Saturn, doi aștri care au de-a face cu legile, cu dreptatea. Teoretic, aceștia predispun la reevaluarea unor decizii și la posibila lor îndreptare. Se pare că numai liniște nu va fi, întrucât planetele de care aminteam sunt, alături de Pluton, în casa a XII-a (a lucrurilor ascunse). Nu putem decât să sperăm că binele nu se va lăsa, totuși,  așteptat!

 

 

 

Sergiu Bălan

astrolog

Recomandări

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.